18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κορωνοϊός – Ανησυχητική έρευνα: 1 στους 8 ασθενείς πεθαίνει εντός 140 ημερών μετά την «ανάρρωση»

Ημερομηνία:

Δυσοίωνα είναι τα πορίσματα βρετανικής έρευνας για την αντοχή του κορωνοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό ακόμη για όσους πιστεύουν ότι έχουν νικήσει τη νόσο, την ώρα που οι Βρετανοί αγνοούν επιδεικτικά τις συστάσεις του πρωθυπουργού τους και ξεχύνονται στους δρόμους ο ένας πάνω στον άλλο.

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ έδειξε ότι το 1/3 των ασθενών που έχουν αναρρώσει από Covid επιστρέφουν μέσα σε διάστημα πέντε μηνών ξανά στο νοσοκομείο, ενώ ένας στους οκτώ πεθαίνει σε 140 ημέρες, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Οι ειδικοί μελετούν τις μακροχρόνιες επιδράσεις της νόσου στον οργανισμό την ώρα που στο Λονδίνο εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους το Σαββατοκύριακο, ο ένας πάνω στον άλλο με την αστυνομία να κόβει πρόστιμα. Ανάμεσά τους ήταν και πολλοί μεθυσμένοι.

Τα ημερήσια κρούσματα στη Βρετανία είναι περίπου 50 χιλιάδες ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον καθημερινά τους χίλιους.

Στις εντατικές, οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην καταρρεύσει το σύστημα παροχής οξυγόνου, με την πληρότητα να αυξάνεται δραματικά.

Η έρευνα του Λέστερ κατέληξε πως από τα 47.780 κρούσματα κορωνοϊού που έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο κατά το πρώτο πανδμικό κύμα, το 29,4% επέστρεψε στην κλινική μέσα σε 140 μέρες, και το 12,3% άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

Για τον επικεφαλής της έρευνας, Κάμλες Κάντι, πρόκειται για τη «μεγαλύτερη μελέτη των ασθενών που έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομείο, μετά την εισαγωγή τους με Covid».

«Οι άνθρωποι φαίνεται πως πηγαίνουν σπίτι, εμφανίζουν μακροχρόνια συμπτώματα, επιστρέφουν και πεθαίνουν. Βλέπουμε πως το 30% επιστρέφουν στο νοσοκομείο, αυτοί είναι πολλοί άνθρωποι, οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι».

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Ο θάνατος του Μανόλη και οι τραγικές αδυναμίες του ΕΣΥ

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει την διενέργεια των...

Η ποδοσφαιρική ομάδα των Σφακίων στο μικροσκόπιο της εκπομπής “Bίλατζ Γιουναϊντεντ”

Αφιερωμένη στα ποδοσφαιρικά Σφακιά θα είναι η δημοφιλής εκπομπή...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριστικό τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση

Σας λέω την είδηση με το «καλημέρα»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν...