15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κορωνοϊός: Ασθενείς με ΧΑΠ ή δύσπνοια κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν σοβαρά

Ημερομηνία:

Ασθενείς με υποκείμενες ασθένειες που προκαλούν δύσπνοια, συρρίτουσα αναπνοή ή πνευμονολογικά προβλήματα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με μια ανάλυση μελετών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, η δύσπνοια είναι το μοναδικό σύμπτωμα του κορωνοϊού που συνδέεται ιδιαίτερα με τα σοβαρά κρούσματα και με την ανάγκη εισαγωγής των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γ μελέτη, τα ευρήματα της οποίας δεν έχουν αξιολογηθεί προς το παρόν από άλλους ερευνητές, δημοσιεύτηκε στον επιστημονικό ιστότοπο MedRxiv σήμερα. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι ότι τα υποκείμενα νοσήματα δεν προκαλούν όλα τον ίδιο κίνδυνο επιπλοκών στους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Ασθενείς με ΧΑΠ περισσότερο να νοσήσουν σοβαρά

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) συνιστά τον σοβαρότερο παράγοντα κινδύνου για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19. Ο Βαγκίς Τζαΐν, του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας του University College του Λονδίνου, ένας εκ των ερευνητών, τόνισε ότι τα ευρήματά τους θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους των υπηρεσιών υγείας και τους γιατρούς ώστε να δώσουν προτεραιότητα στους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα.

Από τον νέο κορωνοϊό έχουν προσβληθεί σχεδόν 200.000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Οι θάνατο ανέρχονται στους 8.500 περίπου. Η νόσος Covid-19 είναι μια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που σε σοβαρές περιπτώσεις προκαλεί δύσπνοια και πνευμονική ανεπάρκεια. Σε πιο ήπιες περιπτώσεις, τα συχνότερα συμπτώματα είναι ο πυρετός και ο βήχας.

Στη μελέτη αυτή συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν τα αποτελέσματα επτά μικρότερων ερευνών που έγιναν στην Κίνα, σε συνολικά 1.813 ασθενείς. Όλοι τους νοσηλεύτηκαν και επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά ότι έπασχαν από κορωνοϊό. Οι ασθενείς με δύσπνοια ήταν κατά 3,7 φορές πιθανότερο να αναπτύξουν πιο σοβαρά συμπτώματα και 6,6 φορές πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε ΜΕΘ. Όσοι έπασχαν από ΧΑΠ κινδύνευαν κατά 6,4 φορές περισσότερο από τους άλλους να νοσήσουν σοβαρά και 17,8 φορές πιθανότερο να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ