16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι μάσκες που θα μοιραστούν στα σχολεία

Ημερομηνία:

Τις μάσκες οι οποίες θα μοιραστούν σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αλλά και στους εκπαιδευτικούς με το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα 14 Σεπτεμβριου, παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του OPEN, ο Γιάννης Σταθόπουλος, στον οποίο ανήκει μια από τις εταιρείες που επιλέχθηκαν από τον διαγωνσμό για να τις κατασκευάσουν.

Οι μάσκες είναι μονόχρωμες και έχουν δύο διαφορετικά μεγέθη, ένα για τα παιδιά του δημοτικού και ένα για εκείνα των μεγαλύτερων τάξεων αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα:

  • στα παιδιά του δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm
  • στα παιδιά γυμνασίου – λυκείου και εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm

Σύμφωνα με το ethnos.gr, από τις εταιρείες-παραγωγούς των μασκών ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά και η κάθε μία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, να υπάρχει εσωτερικά έλασμα για να εφαρμόζει στη μύτη μαθητών και δασκάλων.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Σταθόπουλος «οι έλεγχοι στα δείγματα προς έγκριση ήταν ιδιαίτερα αυστηροί. Αρχικά εγκρίθηκαν από κλωστοϋφαντουργό και στη συνέχεια από το χημείο του κράτους».

Στη συνέχεια ο Γ. Σταθόπουλος ξεκαθάρισε ότι «ο διαγωνισμός έγινε για 5,5 εκατομμύρια μάσκες, οι οποίες πρέπει να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η ΚΕΔΕ (που ανέλαβε τον διαγωνισμό) να τις διαθέσει στα σχολεία».

Από τις συνολικά 90 εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, μόλις οι 18 τελικά θα συμμετέχουν στην κατασκευή μασκών.

Ανώτατη τιμή για την κάθε μάσκα είχαν οριστεί από τον διαγωνισμό, τα 1,2 ευρώ και η κάθε εταιρεία έκανε την δική της προσφορά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...