17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας

Ημερομηνία:

Διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον Covid-19, 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Σημειώνεται ότι η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Στο «κόκκινο» η Αττική με νέο άλμα των κρουσμάτων

Στο μεταξύ, την αλματώδη πορεία του ανά την επικράτεια, συνεχίζει ο κορωνοϊός, με την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία να βρίσκονται στην καρδιά της επιδημίας και να μετρούν με αμείωτο ρυθμό νέα θετικά κρούσματα. Ο χθεσινός απολογισμός ήταν «βαρύς», με 196 κρούσματα, που αποτελούν και τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο για τον Αύγουστο, αλλά και για το διάστημα από την άρση της καραντίνας. Συνολικά χθες στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού νοσηλεύονταν 169 ασθενείς, εκ των οποίων οι 79 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας και θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Ωστόσο, τα κρούσματα αφορούν κυρίως τους νεότερους σε ηλικία, γεγονός που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της επιδημίας καθώς οι νέοι αποτελούν απρόβλεπτες υγειονομικές βόμβες, με ήπια ή και χωρίς συμπτώματα, που «πυροδοτούνται» μέσα στους πληθυσμούς των ηλικιωμένων και των ασθενών. Είναι ενδεικτικό ότι ένα στα δύο κρούσματα (ποσοστό 45%) αφορά άτομα ηλικίας 0 έως 39 χρόνων. Την ίδια στιγμή, όμως η επίπτωση της λοίμωξης Covid-19 είναι πολύ σοβαρή στους μεγαλύτερους, αφού από τους 26 διασωληνωμένους οι 13 είναι ηλικίας 65 χρόνων και άνω και οι 11 είναι ηλικίας 40 έως 64 χρόνων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...