16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κορωνοϊός: Ελπίδες από το ιαπωνικό φάρμακο που προμηθεύτηκε η Ελλάδα

Ημερομηνία:

Ένα αντι-ιικό φάρμακο, η φαβιπιραβίρη, από την Ιαπωνία, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της γρίπης φαίνεται να έχει αποτέλεσμα στον κορωνοϊό. Μάλιστα μελέτες που έγιναν στην Κίνα δείχνουν ότι το εν λόγω φάρμακο μπορεί να μειώσει τη διάρκεια καταπολέμησης του ιού στις 4 μέρες.

Όπως ανέφερε στην τακτική ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, “ακούμε πρώτη φορά για το συγκεκριμένο φάρμακο και γνωρίζουμε ότι η Ιαπωνία είναι πολύ μπροστά στις τεχνολογίες θεραπείας για τη γρίπη. Αυτό φαίνεται ότι βοήθησε σε κινεζικές μελέτες μείωσης των επιπέδων του ιού. Έχει γίνει συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΟΦ για τη διαθεσιμότητα του φαρμάκου. Δεν χρησιμοποιείται από τις κλινικές μελέτες του παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Θεωρώ ότι θα είναι καλό για τα πιο δύσκολο περιστατικά, για ασθενείς όπου δεν θα έχουν δουλέψει άλλοι συνδυασμοί”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε παραγγελία του συγκεκριμένου φαρμάκου, έχοντας εξασφαλίσει απόθεμα προκειμένου να είναι διαθέσιμο σε περίπτωση που χρειαστεί.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...