19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκαν Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου – Τσιόδρας

Ημερομηνία:

Ως μέρα ιστορική και ως ημέρα νίκης κατά του κορωνοϊού χαρακτηρίζεται η σημερινή, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, καθώς πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα μας κατά της πανδημίας.

Την αρχή έκανε η νοσηλεύτρια ΜΕΘ, Ευσταθία Καμπισιούλη η οποία εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις 13:00 της Κυριακής. Πρόκειται για μια έντονα συμβολική κίνηση καθώς οι γιατροί και οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης από την αρχή της πανδημίας.

Ο δεύτερος που έλαβε το εμβόλιο του κορωνοϊού στη χώρα μας ήταν ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ο κ. Γιοβανίδης από τον Έβρο αποτελεί τον πρώτο ηλικιωμένο που έκανε το εμβόλιο της Pfizer στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα σε όλους τους ηλικιωμένους αλλά και τις ευπαθείς ομάδες, καλώντας τους να κλείσουν ραντεβού και να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Το παράδειγμά τους ακολούθησε, φυσικά, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εμβολιάστηκε στο Νοσοκομείο Αττικόν.

«Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιοδόξοι» δήλωσε κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο, προσθέτοντας:

«Σήμερα, είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, είναι μια σπουδαία ημέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού, με το εμβόλιο, κατά του Covid 19.

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό. Μαζί μας θα εμβολιαστούν, σήμερα, οι πρώτοι υγειονομικοί. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID, τους χρωστάμε τόσα πολλά και πρέπει πάνω απ’ όλα αυτοί να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα, αλλά για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς να μπορούν να επιτελούν το σπουδαίο τους καθήκον.

Μέσα στους επόμενους μήνες ο σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό και αυτοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι, σήμερα, με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό.

Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του COVID. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα.

"google ad"

Όλα αυτά πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021, για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες για τη χώρα μας -200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης- να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας».

Παρών ήταν και ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος λίγη ώρα μετά τον πρωθυπουργό, έκανε και εκείνος το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.

«Αυτό ήταν. Ούτε που το κατάλαβα», είπε ο καθηγητής αμέσως μετά τη διαδικασία του εμβολιασμού, ενώ σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες τόνισε: «Επιτέλους ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Είναι μια ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας. Μαζί με τον δικό μου εμβολιασμό ξεκινά και ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου όπου βρίσκομαι αλλά και των άλλων νοσοκομείων».

Λίγο πριν τις 14:00 της Κυριακής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ήδη φθάσει στο νοσοκομείο “Ευαγγελιασμός” όπου και εμβολιάστηκε.

«Τα φετινά Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη. Η Ε.Ε. απέδειξε ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης. Όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υλοποιήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας» δήλωσε μετά τη διαδικασία.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός προκειμένου να λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού κατέφθασε και ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο πρόεδρος της Βουλής εμβολιάστηκε στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ αμέσως μετά σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Το 2020 ξεκίνησε με μία απροσδόκητη αγωνία που μετατράπηκε σε φόβο και που κατέκλυσε όλο τον κόσμο. Μία πρωτόγνωρη πανδημία από αυτές που εμφανίζονται κάθε εκατό χρόνια, σκόρπισε απελπισία, φόβο και άλλαξε τις ζωές όλου του κόσμου και στη χώρα μας. Κλείνοντας το 2020, την αγωνία και τον φόβο, τα διαδέχεται η ελπίδα, η επιστήμη, η συνεργασία και η λογική, οι οποίες κέρδισαν το στοίχημα και τώρα απομένει σε όλους εμάς μια πρωτόγνωρη γοητεία.

Η γοητεία της ευθύνης να αλλάξουμε τη ζωή μας. Όσο περισσότεροι εκμεταλλευθούμε και αξιοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία επιστήμης και λογικής τόσο πιο ισχυρή θα είναι η αντεπίθεση της υγείας έναντι αυτής της πανδημίας.

Το 2021 είναι η χρονιά της ελπίδας και της ελευθερίας. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μετέχω σε αυτή την προσπάθεια και αν μου επιτρέπεται, καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να απολαύσουν αυτή την πρωτόγνωρη γοητεία ευθύνης και ελευθερίας που τους χαρίζει η εξασφάλιση της υγείας του με αυτόν τον εμβολιασμό»

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός εμβολιάστηκε όμως και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου στις 15:30 της Κυριακής, αποτελώντας τον τελευταίο πολιτικό αρχηγό που εμβολιάστηκε σήμερα.

Τη σκυτάλη μετά τη νοσηλεύτρια, τον ηλικιωμένο, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας,τον πρωθυπουργό, τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 και τον Σωτήρη Τσιόδρα πήρε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία έλαβε το εμβόλιο, το μεσημέρι της Κυριακής, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής προσήλθε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και εμβολιάστηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.

Αύριο, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15, καθώς και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...