19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός: Επιστήμονες προτείνουν να καθυστερήσει η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca

Ημερομηνία:

Αυστραλοί επιστήμονες προτείνουν την καθυστέρηση του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 και την χρησιμοποίηση άλλου εμβολίου στην θέση του.

Τα ερωτήματα που περιβάλλουν το εμβόλιο έχουν ρίξει σκιά στα σχέδια εμβολιασμού στην Αυστραλία, η οποία έχει παραγγείλει ήδη 53 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

Οι ειδικοί επικεντρώνουν στα δεδομένα που δείχνουν αποτελεσματικότητα 62%, έναντι άνω του 90% για τα εμβόλια των Pfizer/Biontech και Moderna.

«Το ζήτημα είναι στην πραγματικότητα αν το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ικανό να προσφέρει συλλογική ανοσία. Εδώ παίζουμε ένα μακροχρόνιο παιγνίδι. Δεν ξέρουμε πόσος χρόνος θα χρειασθεί», δήλωσε ο καθηγητής Στίβεν Τέρνερ, πρόεδρος Society for Immunology της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας και καλεί την κυβέρνηση της Αυστραλίας να προμηθευτεί περισσότερα εμβόλια των Pfizer/Biontech και Moderna.

Το εμβόλιο της AstraZeneca «δεν θα χρησιμοποιούσα ευρέως εξαιτίας της χαμηλής του αποτελεσματικότητας», δήλωσε στην Sydney Morning Herald.

Σε ανακοίνωσή της η Society for Immunology διευκρινίζει ότι ο Τέρνερ ομιλεί ως ειδικός στην Ανοσολογία και ότι η ίδια η ASI προτείνει διακοπή της εμβολιαστικής διαδικασίας.

Η Αυστραλία συμφώνησε για την αγορά 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer/Biontech, αν και ούτε η Pfizer ούτε η AstraZeneca έχουν την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής της Αυστραλίας (Therapeutic Goods Administration, Υπηρεσία Θεραπευτικών Αγαθών, TGA).

Η AstraZeneca δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα για σχολιασμό. Το εμβόλιό της έχει εγκριθεί στην Βρετανία, την Ινδία και την Αργεντινή και βρίσκεται υπό αξιολόγηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την Νότια Κορέα και την Βραζιλία.

«Αποτελεσματικό», «ασφαλές» και «υψηλής ποιότητας»

Ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αυστραλίας Πολ Κέλι επιχείρησε να απαντήσει στις ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca, χαρακτηρίζοντάς το «αποτελεσματικό», «ασφαλές» και «υψηλής ποιότητας».

«Το μεγάλο πλεονέκτημα του εμβολίου της AstraZeneca είναι ότι παρασκευάζεται εδώ στην Αυστραλία…Θα είναι διαθέσιμο μόλις το εγκρίνει η TGA, πράγμα που περιμένουμε ότι θα γίνει τον Φεβρουάριο». Ο Πολ Κέλι διευκρίνισε ότι η Αυστραλία θα διαθέτει περισσότερα πραγματικά δεδομένα τον Φεβρουάριο προερχόμενα από το Λονδίνο, το οποίο χρησιμοποιεί το εμβόλιο.

Η Αυστραλία υπήρξε περισσότερο επιτυχημένη από άλλες χώρες στην διαχείριση της επιδημίας, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 28.600 και των θανάτων σε 909 επί πληθυσμού 25 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η επιτυχία της Αυστραλίας αποδίδεται στο κλείσιμο των συνόρων και την ευρείας κλίμακας τήρηση των υγειονομικών μέτρων από τoν πληθυσμό, σε συνδυασμό με επιθετικά προγράμματα διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης.

«Η κυβέρνηση χρειάζεται να είναι ευέλικτη ως προς τις αποφάσεις για τον εμβολιασμό, όταν θα έχουμε καλύτερη κατανόηση της αποτελεσματικότητας των άλλων εμβολίων», δήλωσε ο Αντριαν Εστερμαν, επικεφαλής Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας στο University of South Australia.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...