13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: Εφιαλτική εικόνα με 500 ενεργά κρούσματα σε υγειονομικούς

Ημερομηνία:

Αποδεκατισμένα λειτουργούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που μετρούν μέχρι στιγμής 700 κρούσματα κορονοϊού σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να μην έχει κοπάσει και με μικρή μόνο μείωση των εισαγωγών, παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε καθεστώς lockdown εδώ και περίπου πέντε εβδομάδες, τα νοσοκομεία καλούνται να διαχειριστούν τα κρούσματα κορωνοϊού με σημαντικές απώλειες στο προσωπικό τους.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επισκέφτηκε όλα τα νοσοκομεία της πόλης, τα κρούσματα σε εργαζόμενους έχουν φτάσει τα 700, εκ των οποίων οι 500 είναι ενεργά κρούσματα και βρίσκονται σήμερα σε αναρρωτική άδεια, στερώντας από το δημόσιο σύστημα υγείας πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό.

«Ειδικά οι κλινικές COVID είναι αποδεκατισμένες. Για παράδειγμα, η μία κλινική του Ιπποκράτειου έχει 20 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Οι επτά νοσούν, δύο είναι προϊστάμενοι και έχουν απομείνει έντεκα άτομα να κάνουν βάρδια για 35 με 40 ασθενείς χωρίς ούτε ένα ρεπό την εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, τα κρούσματα σε υγειονομικό προσωπικό έχουν φτάσει τα 1.000 σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με αρκετούς από τους ασθενείς να νοσηλεύονται.

Στη Βόρεια Ελλάδα, εξάλλου, συνολικά επτά άτομα είναι διασωληνωμένα, εκ των οποίων τρία στη Θεσσαλονίκη (μία νοσηλεύτρια από το ΑΧΕΠΑ, ένας νοσηλευτής από το Παπαγεωργίου και μία φυσικοθεραπεύτρια που έχει διακομιστεί στο 424 από την Έδεσσα), τρία στην Καβάλα και ένα στη Δράμα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι πλέον ο κλάδος μετρά πέντε θύματα από την αρχή της πανδημίας, καθώς τέσσερις εργαζόμενοι έχουν χάσει το τελευταίο διάστημα τη ζωή τους, μία στο ΑΧΕΠΑ, δύο στη Δράμα και μία στον θεραπευτήριο Άγιος Παντελεήμονας, ενώ ένας παρασκευαστής από το νοσοκομείο Καστοριάς στο πρώτο κύμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...