19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός Ισπανία: Τραυματισμοί και συλλήψεις στις διαδηλώσεις ενάντια στα νέα μέτρα

Ημερομηνία:

Αντιδράσεις στην Ισπανία φέρνει η επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού με διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία. Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις στην Ισπανία, ενώ δεκάδες ήταν αυτοί που συνελήφθησαν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, σημειώθηκαν βανδαλισμοί και λεηλασίες.

Οι σοβαρότερες ταραχές έγιναν στη Μαδρίτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, όπου οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας «Ελευθερία!» έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα στη Γκραν Βία, την κεντρική αρτηρία της πόλης. Στη συνέχεια εκτόξευσαν πέτρες και βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών που επιχείρησαν να διαλύσουν το πλήθος. Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν ελαφρά. Η αστυνομία έκανε λόγο για 32 προσαγωγές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και πλήρης αποκλεισμός των περιφερειών

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό των περιφερειών, που είχε ως στόχο να περιοριστούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των Αγίων Πάντων στην Ισπανία.

Στο Λογκρόνο, την πρωτεύουσα της επαρχίας Λα Ριόχα, στη βόρεια Ισπανία, μια μικρή ομάδα πυρπόλησε κάδους απορριμμάτων και έσπασε βιτρίνες καταστημάτων. Είχε προηγηθεί μια ειρηνική διαδήλωση κατά του κλεισίματος των μπαρ και των εστιατορίων. Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διακρίνονται νεαροί μασκοφόροι να βγαίνουν από ένα κατάστημα ενδυμάτων, φορτωμένοι με εμπορεύματα, ενώ ηχεί ο συναγερμός.

Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στο Λογκρόνο, ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας. Άλλες δέκα προσαγωγές έγιναν στο Μπιλμπάο και τη Σανταντέρ. Μικροεπεισόδια έγιναν και στη Μάλαγα, όπου μια μικρή ομάδα διαδηλωτών ανέτρεψε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσε μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών.

Παράλογες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις ο πρωθυπουργός της χώρας

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ καταδίκασε τα επεισόδια, τονίζοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «η βίαιη και παράλογη συμπεριφορά ορισμένων μειονοτήτων είναι απαράδεκτη». Τουλάχιστον 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, σε συγκρούσεις με διαδηλωτές στη Βαρκελώνη.

Η Ισπανία, μια από τις χώρες της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο από την Covid-19, οι νεκροί ξεπερνούν τους 35.000 και τα κρούσματα ανέρχονται σε 1,1 εκατομμύριο. Η χώρα που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αντιμετωπίζει και σήμερα μεγάλη έξαρση κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...