15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός: Μέσα σε 24 μέρες κοντά 14.000 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα.

Εκατοντάδες είναι οι συμμετοχές των ηλικιωμένουν στην ειδική πλατφόρμα που περιμένουν την σειρά τους για να εμβολιαστούν.

Στην Κρήτη οι εμβολιασμοί άρχισαν στις 4 Ιανουαρίου και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί κοντά στους 14.000 ανθρώπους.

Η αρχή έγινε από τους υγειονομικούς και τους επαγγελματίες υγείας ενώ συνεχίστηκε με τους ηλικιωμένους από 84 ετών και άνω. Πριν πέντε μέρες άνοιξε η πλατφόρμα για τους ηλικιωμένους από 80 ετών και άνω.

Οι εμβολιασμοί στην Κρήτη σε… αριθμούς

Από τις 4 Ιανουαρίου έως και χθες είχαν εμβολιαστεί 13.945 άνθρωποι στην Κρήτη.

Οι περισσότεροι εμβολιασμοί καταγράφηκαν στο Ηράκλειο (6.565) ενώ ακολουθούν οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες: Χανίων (3.628), Λασιθίου (2.302) και Ρέθυμνο (1.450).

Μεγάλες οι ανάγκες

Η συμμετοχή στον εμβολιασμό είναι τεράστια και οι ανάγκες που έχει η χώρα φαίνεται πως είναι μεγάλες.

Μέχρι και χθες στην Ελλάδα είχαν εμβολιαστεί πάνω από 214.000 άτομα. Την ίδια ώρα, οι εταιρίες παραγωγής και προμήθειας εμβολίων δημιουργούν τεράστια προβλήματα με καθυστερήσεις αλλά και μη τήρηση των συμφωνηθέντων με την Ευρώπη.

Το αποτέλεσμα είναι να επικρατεί ένας τεράστιος προβληματισμός για το πώς θα προμηθευτούν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (συμπεριλαμβανομένου της Ελλάδος) τα εμβόλια που χρειάζονται.

Cretapost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ