16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός: Το Sputnik-V λέει ότι μπορεί να στείλει δόσεις για 500.000 Έλληνες μέσα στον Μάιο

Ημερομηνία:

Στην πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει (και) στην Ελλάδα για την πολιτική της Ε.Ε. για τα εμβόλια αποφάσισε να μπει «σφήνα» ο οργανισμός που παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε πρόσφατο δημοσίευμά του το Εuractiv αναφέρθηκε στην κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για το Sputnik-V, την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη δυνατότητα προμήθειας του ρωσικού εμβολίου μονομερώς ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών της ΕΕ και την απάντηση του πρωθυπουργού που υποστήριξε ότι «έχω σοβαρή αμφιβολία ότι υπάρχει παραγωγική δυνατότητα από τη Ρωσία».

Ο επίσημος λογαριασμός που διατηρούν οι υπεύθυνοι για το εμβόλιο στο Twitter απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, αναπαράγοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα. «Το Sputnik V επιβεβαιώνει ότι ακόμη και με τις μέχρι σήμερα παραγγελίες από 59 άλλες χώρες, μπορεί να προμηθεύσει την Ελλάδα μέσα στο Μάιο με δόσεις για 500.000 άτομα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι!», αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Τσίπρας είχε πει στη Βουλή ότι, μπορεί εδώ και μήνες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) να μην έχει εγκρίνει ακόμη το Sputnik-V για προμήθεια και διάθεση στα κράτη μέλη της Ε.Ε., ωστόσο η Γερμανία και άλλες χώρες έχουν επισήμως δηλώσει την πρόθεσή τους να το προμηθευτούν μονομερώς, αν δεν αλλάξει συνολικά προσέγγιση η Κομισιόν. Μάλιστα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ φέρεται μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, όπου συζητήθηκε τόσο η διάθεση του εμβολίου στην ΕΕ όσο και η προοπτική από κοινού παραγωγής του εντός της ΕΕ.

Απαντώντας, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε στην ίδια αντιπαράθεση στη Βουλή, ότι η συζήτηση για το Sputnik-V ίσως οφείλεται στην «σατανική σκέψη είναι ότι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα αυτό το οποίο έγινε στη Σλοβακία, όπου ο τέως συνάδελφός μου πρωθυπουργός επιχείρησε να αγοράσει το εμβόλιο Sputnik-V, έγινε φοβερή κυβερνητική κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ