14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κορωνοϊός: 19 ακόμα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες – Εξουθενωμένοι οι γιατροί της Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία:

Όλος και πιο δραματικός γίνεται ο απολογισμός σε απώλειες ανθρώπων λόγω της ευρείας πλέον εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τις τελευταίες ώρες, άλλοι 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της λοίμωξης Covid-19 και των επιπλοκών της. Όλοι τους ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 χρόνων ή έπασχαν από σοβαρά νοσήματα.

Οι έξι κατέληξαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, την τελευταία τους πνοή άφησαν ένας 74χρονος, ένας 76χρονος και ένας 78χρονος στο ΑΧΕΠΑ, δύο 83χρονες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και μία 81χρονη στο Παπανικολάου.

Άλλοι δύο ασθενείς κατέληξαν στο νοσοκομείο Γουμένισσας και Κιλκις, ένας 86χρονος και ένας 88χρονος. Από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δηλώθηκε ο θάνατος ενός 49χρονου καρκινοπαθούς, όπως και ενός 43χρονου με νεοπλασία από το νοσοκομείο Βόλου.

Ακόμη, άλλα δύο θύματα του κορωνοϊού δηλώθηκαν από τα νοσοκομεία της Αττικής, Ευαγγελισμό και Αττικόν -πρόκειται για δύο ηλικιωμενους 87 και 92 χρόνων.

Επίσης, άλλοι επτά συνάνθρωποί μας κατέληξαν χθες το βραδυ. Δύο νεκροί, 94 και 87 χρόνων, αναφέρονται από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και άλλοι δύο, 90 και 78, από το νοσοκομείο Βέροιας.

Άλλες δύο απώλειες δηλώθηκαν από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου. Πρόκειται για ασθενείς ηλικίας 68 και 84 χρόνων, αντίστοιχα, που είχαν σοβαρά χρόνια νοσηματα. Τέλος, ένας θάνατος αναφέρθηκε από την Παμμακάριστο, και αφορά 82χρονο, από το γηροκομείο Αττική.

Οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας έφτασαν τους 885, με το 1/4 εξ αυτώ να έχει σημειωθεί το Νοέμβριο.

Παγώνη: Δραματική η κατάσταση των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη

Την δραματική κατάσταση των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, τα οποία και δέχονται μεγάλη πίεση περιέγραψε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ παράλληλα εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της στη δρομολογούμενη ένταξη στα νοσοκομεία, με ολιγόμηνες συμβάσεις, ιδιωτών γιατρών.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΘΕΜΑ 104.6, η Μ. Παγώνη σημείωσε ότι η εικόνα που έχει από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι οριακή και πως οι συνάδελφοι της γιατροί είναι σε απελπιστική κατάσταση.

Δεν επιβεβαίωσε πάντως ότι γίνεται διαλογή ασθενών για τις ΜΕΘ και διευκρίνισε ότι, στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη, θα μεταφερθούν οι ασθενείς και σε νοσοκομεία άλλων περιοχών της χώρας.

Για την Αττική πάντως διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο αντοχής στο σύστημα και δεν έχουν διακοπεί ούτε τακτικά χειρουργεία. «Στην Αττική, οι γιατροί έχουν εξασφαλίσει να γίνονται τα χειρουργεία, ώστε να μην κινδυνέψει κάποιος ασθενείς. Ένα τακτικό χειρουργείο, μπορεί να γίνει έκτακτο» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη γενικότερη εικόνα, είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σοβαρά με COVID-19, έχει μια εκρηκτική άνοδο, ενώ συνολικά αυτή την ώρα οι νοσηλείες έχουν ξεπεράσει τις 2.150.

Εξέφρασε την ανησυχία της ότι αρκετοί από αυτούς θα διασωλωνηθούν, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και νέοι άνθρωποι έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία.

"google ad"

Τέλος, σχολίαζοντας την έκκληση των Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, να βοηθήσουν και οι ιδιωτικοί γιατροί, η κυρία Παγώνη ήταν κάθετα αντίθετη. Όπως είπε, δεν μπορεί σε ένα νοσοκομείο να έρχονται με διάφορες συμβάσεις γιατροί, θα έρθουν με ένα μπλοκάκι θα φύγουν.

Υπογράμμισε, ότι πρέπει οι γιατροί να είναι εκεί, να μένει το συγκεκριμένο προσωπικό και να μην μπαινόβγαίνουν. Τα νοσοκομεία ενισχύονται όπως είπε η κυρία Παγώνη, με προσλήψεις προσωπικού και προκηρύξεις μόνιμων θέσεων.

Διαμήνυσε, δε, ότι η ΕΙΝΑΠ θα αντιδράσει σθεναρά σε μία τέτοια προσπάθεια ένταξης ιδιωτικών γιατρών στο σύστημα, αν και ξεκαθάρισε ότι σε άλλες συνθήκες πολύ πιο άσχημες είναι λογικό να βοηθήσουν όλοι εθελοντικά.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ