13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κορωνοϊός: 204.691 επιπλέον θάνατοι στις ΗΠΑ το 2020 σε σχέση με το 2019

Ημερομηνία:

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ μέχρι τον Ιούλη του 2020 είναι 8%-12% παραπάνω απ’ όσο θα ήταν αν η πανδημία του κορωνοϊού δεν είχε συμβεί. Πρόκειται για τουλάχιστον 164.937 επιπλέον θανάτους σε σχέση με τον αναμενόμενο αριθμό νεκρών για τους πρώτους 7 μήνες του χρόνου, 16.183 θανάτους περισσότερους από όσους αντιστοιχούν σε θανάτους που οφείλονται στον κορωνοϊό και μπορεί να είναι μέχρι και 204.691 θανάτους, αναφέρει το “Conversation“.

Όταν κάποιος πεθαίνει, το πιστοποιητικό θανάτου καταγράφου την αιτία θανάτου καθώ και άλλες νόσους που μπορεί να είχε το άτομο που οδήγησαν στον θάνατο.

Το Εθνικό Κέντρο για Στατιστικά Υγείας στις ΗΠΑ με αυτό τον τρόπο καταγράφει τις κύριες αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ. Πρώτη αιτία θανάτου είναι τα καρδιακά προβλήματα και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο καρκίνος. Μέχρι το φθινόπωρο, ο κορωνοϊός αναμένεται να είναι η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου για το 2020.

Για να υπολογιστεί ο επιπλέον αριθμό θανάτων γίνεται μία σύγκριση με το τι θα ίσχυε αν δεν είχε συμβεί η πανδημία του κορωνοϊού. Προφανώ, δεν είναι δυνατόν να παρατηρήσει αυτό που δεν έχει συμβεί, αλλά είναι πιθανό να το υπολογίσει χρησιμοποιώντας δεδομένα από προηγούμενα έτη. Το Κέντρο για τον Έλεγχο των Ασθενειών και την Πρόληψη χρησιμοποιεί ένα στατιστικό μοντέλο που βασίζεται στα δεδομένα θνησιμότητα των τελευταίων 3 ετών, συμπεριλαμβάνοντας εποχικές τάσεις και άλλα δεδομένα.

Ο αριθμός των θανάτων που το Κέντρο συσχετίζει με τον κορωνοϊό στι ΗΠΑ έφτανε τους 148.754 μέχρι την 1η Αυγούστου. Κάποιοι άνθρωποι που είναι σκεπτικιστές αμφισβητούν το κατά πόσο αυτοί οι θάνατοι δε θα είχαν συμβεί αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι μία αύξηση των θανάτων σε κορωνοϊό συνδέεται με μία μείωση θανάτων από άλλες αιτίες. Όμως καμία από αυτές τις δύο υποθέσεις δεν ευσταθεί

Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των επιπλέον θανάτων ξεπερνά τον αριθμό των θανάτων που συνδέονται άμεσα από κορωνοϊό κατά 16.000. Που οφείλεται αυτό, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Οι θάνατοι από την πανδημία μπορεί να μην καταμετρώνται όπως ή μπορεί η πανδημία να δημιουργεί αύξηση σε άλλους τύπους θανάτου.

Ανεξαρτήτως του λόγου, η πανδημία του κορωνοϊού έχει συντελέσει σε μία πολύ σημαντική αύξηση των θανάτων και δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...