14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κορωνοϊός: 41 πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωναϊό, λοιμοξιολόγος επιδημιολόγος κος Σωτήρης Τσιόδρας στη χώρα μας έχουμε 81 νέα κρούσματα, και ακόμη 20 στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στο πλοίο να ανέρχονται στα 40 πλέον.

Οπως είπε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας αναμένονται τα αποτελέσματα και για τους υπόλοιπους από τους 380 επιβαίνοντες του πλοίου.

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ πλέον τα κρούσματα είναι 41.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε ναυλωθεί και μετέφερε ναυτικούς για να επανδρώσουν άλλο πλοίο στην Ισπανία βρίσκονταν εδώ και ημέρες αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της από 21/03 υπουργικής απόφασης με περιοριστικά μέτρα για τους κατάπλους των σκαφών και των πλοίων στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο εκεί. Ωστόσο δεν μπόρεσε να καταπλεύσει εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλλει οι αρχές της Ισπανίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει εδώ και καιρό έξω από το λιμάνι του Πειραιά περιμένοντας οδηγίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ