14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κορωνο-πάρτι χωρίς αύριο στη Χαλκιδική

Ημερομηνία:

Πάνω από 2.000 άτομα συμμετείχαν – Χωρίς μάσκα, και ο ένας πάνω στον άλλον, λικνίστηκαν στον ρυθμό των τραγουδιών, αδιαφορώντας για οποιεσδήποτε συνέπειες, οι οποίες τελικά αποδείχθηκαν τραγικές για τέσσερις φιλοξενούμενους στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Oπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα περήφανοι για το ανεπανάληπτο live της 2ας Αυγούστου, για τα πυροτεχνήματα και βέβαια τον παλμό των περίπου 2.000 συνωστιζόμενων θαμώνων, οι υπεύθυνοι μεγάλου beach bar στη Χαλκιδική έχουν αναρτήσει αναμνηστικό βίντεο στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook. Στις εναέριες λήψεις από drone, όσο μπορεί να διακρίνει κάποιος, δεν υπάρχει ούτε ένας από τους ψυχαγωγούμενους ο οποίος να φορά μάσκα.

Αντιθέτως, κυριαρχούν το αμέριμνο κέφι και ο παλμός, τα υψωμένα χέρια και τα εξ επαφής «πατείς με πατώ σε» λικνίσματα στον ρυθμό των τραγουδιών. Ακούγεται ότι ήταν μια πραγματικά αξέχαστη βραδιά, αν μη τι άλλο για όσους είχαν αποφασίσει να ξεχάσουν lockdown, τήρηση αποστάσεων και λοιπά περιοριστικά μέτρα, εν ολίγοις οτιδήποτε σχετικό με τον μισητό κορωνοϊό.

Αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός ότι εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα στην Ελλάδα είχαν αναφερθεί δύο νέοι θάνατοι από τη νόσο και πάνω από 72 επιπλέον κρούσματα, με ορισμένα εξ αυτών στη Χαλκιδική, σχεδόν δίπλα σε αυτούς που ξεφάντωναν. Την Κυριακή 2 Αυγούστου είχε ανακοινωθεί επίσης ότι, στην ίδια περιοχή της Μακεδονίας, είχαν σφραγιστεί από τις Αρχές δύο μπαρ, τα οποία θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστά επί 15 ημέρες, ενώ οι ιδιοκτήτες τους καλούνταν να καταβάλουν πρόστιμο συνολικά 43.000 ευρώ.

Η αιτία ήταν ότι κατά την έφοδο και τον έλεγχο είχαν διαπιστωθεί παρουσία πελατών άνω του επιτρεπόμενου ορίου, συνωστισμός, συγχρωτισμός κ.λπ. Κατά σύμπτωση, δε, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 3 Αυγούστου, ακριβώς δηλαδή τη στιγμή που τα πνεύματα στην παρά θίν’ αλός συναυλία είχαν αρχίσει να ανάβουν, άρχιζε η εφαρμογή των αυστηροποιημένων μέτρων που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Σε αυτά περιλαμβανόταν η ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε κλαμπ και μπαρ και η χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι εύκολο να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Μόλις 10 ημέρες αργότερα, σαν να βρισκόταν σε ένα παράλληλο σύμπαν, αλλά όχι πολύ μακριά από το beach bar όπου έλαβε χώρα το live με τη μαζική και δυναμική προσέλευση του κοινού, επιβλήθηκε καθεστώς καραντίνας 7 ημερών σε έναν οίκο ευγηρίας.

Επί συνόλου περίπου 120 ατόμων, εμφανίστηκαν 36 κρούσματα μόλυνσης από τον COVID-19. Τα 33 από αυτά ήταν μεταξύ της κατεξοχήν ευπαθούς ομάδας των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων και τα υπόλοιπα 3 εντοπίστηκαν σε εργαζομένους. Σε ένα γηροκομείο στο οποίο λαμβάνονταν όλα τα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας, όπου ακόμη και το επισκεπτήριο είχε προσωρινώς ανασταλεί, ξαφνικά τα ασθενοφόρα έκαναν ουρά για να παραλάβουν άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών προκειμένου να τα διακομίσουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο. Για ορισμένους από τους άτυχους γέροντες, αυτή θα ήταν και η τελευταία τους διαδρομή.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...