20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κουβέλης: Δεν τα βρήκαμε για την ΕΡΤ – Δεν είναι δική μας η ευθύνη

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε δηλώσεις του πριν ακόμη συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του προέβη σε δήλωση όπου ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε συμφωνία με τον πρωθυπουργό για την ΕΡΤ.Επισήμανε ότι το θέμα δεν είναι τυπικό και διαδικαστικό, αλλά πρόβλημα ουσίας. Και τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πολιτική. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρά το γεγονός ότι τέσσερις υπουργοί δεν την υπέγραψαν.

Δεν είναι δική μας ευθύνη, ότι δεν τα βρήκαμε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κουβέλη έχουν ως εξής:

«Στη σύσκεψη δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος για τη ΕΡΤ. Επανέφερα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ ότι η αναδιοργάνωση πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργαζομένους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η πρόταση είναι συγκεκριμένη και αφορά στην ουσία του ζητήματος. Το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν συγκεκριμένη επιλογή όπως και η αποκοπή των συχνοτήτων.

Απαράδεκτο το γεγονός ότι παρά την απόφαση του ΣΤΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες δεν εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα το μαύρο να παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες. 

Το ζήτημα δεν είναι τυπικό, είναι ζήτημα δημοκρατικής ουσίας.

Δεν επήλθε συμφωνία, επέμενα για τους λόγους που είπα , θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση της ΔΗΜΑΡ. Η αποδοχή αυτής της πρότασης σε τίποτα δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων που είναι να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η ΔΗΜΑΡ δεν εγκαταλείπει και δεν απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πολιτική μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Για αυτό και επιμείναμε. Λέμε ναι στην αναδιοργάνωση, αλλά όχι με πράξεις που προσβάλλουν τη νομιμότητα.

Η κυβέρνηση προχώρησε στη κατάθεση της ΠΝΠ παρά το ότι γνώριζε αντίθεση της ΔΗΜΑΡ ερήμην των 4 υπουργών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Αυτό μαρτυρά συγκεκριμένη πολιτική λειτουργία άρνηση της συλλειτουργία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δεν είναι δική μας ευθύνη ότι δεν βρέθηκε κοινός τόπος, η πρόταση μας αποτελούσε ικανή βάση για να βρεθεί κοινός τόπος».
Πηγή:iefimerida.gr/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...