15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κουράκης: Η συμμετοχή στην απεργία ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης

Ημερομηνία:

«Το κόμμα, τα κινήματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις διεκδικήσεις ανεξάρτητα ποιος είναι πάνω στην κυβέρνηση» ανέφερε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, με αφορμή την προτροπή του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή πανελλαδική απεργία. Όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή, τόσο ισχυροποιεί και τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, τόνισε

Ο κ. Κουράκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, και υπογράμμισε ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.

«Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνεχίσουν αδιάκοπα τον αγώνα τους στο σύνολο των αιτημάτων τους, δεν ασκούν κυβερνητική πολιτική τα κόμματα. Τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν διεκδικήσεις καλούν τον κόσμο να συμμετέχει και αυτή η συμμετοχή όσο πιο μεγάλη είναι τόσο ισχυροποιεί και τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές» τόνισε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία με τα «κόκκινα δάνεια», τον ΦΠΑ και τα άλλα ανοιχτά θέματα, ο κ. Κουράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία και θα είναι θετική για την κυβέρνηση, όπως είπε. Σχετικά με το αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που συμβεί το αντίθετο τόνισε ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε υπάρχει μόνο ένας δρόμος και όπως υπογράμμισε, αυτός είναι να «κρατηθούν τα σπίτια», να καταβάλλονται απρόσκοπτα οι 100 δόσεις και να βρεθεί λύση με τον ΦΠΑ.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ