17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

“Κουρκουλίτες”: Το μέγα μανιτάρι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ημερομηνία:

Ο πρώην δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Μηλιαράς στον περίπατό του ανακάλυψε κάποια πολύ μεγάλα μανιτάρια. Το μέγεθός τους είναι πράγματι πολύ μεγάλο και η φωτογραφία το αποδεικνύει.

Έγραψε σχετικά:

Τα βρήκα κάτω από την αγριαχλαδιά που όλο το καλοκαίρι ξεκουράζεται (“σταλίζει”) το κοπάδι των προβάτων που με γειτονεύει . Είναι τεράστια λόγω της πλούσιας οργανικής λίπανσης στο σημείο αυτό απο τα πρόβατα . Δεν βρήκα την επιστημονική τους ονομασία , εμείς όμως στο χωριό μου τα λέμε ” κουρκουλίτες ” και είναι βρώσιμα . Τα συγκεκριμένα εδώ γεννούν αμφιβολίες λόγω μεγέθους και αναζητώ εκείνον τον ορεσίβιο της γνωστής ιστορίας (…ναι αυτόν που ξέβγαλε τρεις συζύγους με τα μανιτάρια…), αλλά δεν τον βρίσκω …. Φαίνεται τελικά έφαγε κι αυτός μανιτάρια ….

12112168_939844529395967_6825121386392413545_n

Πάντως, ο Δήμαρχος, βλέποντας τη μεγάλη δημοσιότητα που πήραν οι φωτογραφίες των μανιταριών του με σκωπτικό ύφος έγραψε:

Συγγνώμη ( στα Λιμνακαριώτικα: sorry…), αλλά επειδή προσλαμβάνει ευρεία δημοσιότητα το θέμα των “γιγαντιαίων μανιταριών ” μου, ανάλογης με αυτήν της περικοπής των συντάξεων, ενημερώνω ότι δεν υπάρχουν πια για διάφορους λόγους… Παράκληση επομένως να σταματήσουν τα αιτήματα αποστολής ανά την Ελλάδα από διάφορους φίλους… Δεν είναι επαρκής η αιτιολογία του αιτήματος οτι τα χρειάζονται για “οικογενειακούς λόγους…” Και ξαναλέω: είναι αμφίβολο αν είναι δηλητηριώδη…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...