15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κουρουμπλής για προσφυγικό: Το πρόβλημα μας ξεπερνάει και στο τέλος θα κάνουμε όλους τους Έλληνες ρατσιστές χωρίς λόγο

Ημερομηνία:

Τις αντιδράσεις για όσα του χρέωσε μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου με αφορμή τη δήλωση του για τους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία σχολίασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Όπως αναφέρει το Newpost, o πρώην Υπουργός είπε χαρακτηριστικά για τους επικριτές του: «Καλό θα είναι όσοι ασχολούνται με τα media να διαβάζουν ιστορία, γιατί είναι ανιστόρητοι και αδιάβαστοι και το λέω δημόσια για όσους προσπαθούν να μου χρεώσουν αυτήν τη λογική. Τότε, παραμονές της Μικρασιατικής καταστροφής, επειδή έβλεπαν οι τότε κρατούντες της δεξιάς ότι πέφτει το μέτωπο, εξέδωσαν διάταγμα με το οποίο έλεγαν ότι για να μπει Ίωνας στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχει διαβατήριο. Μάλιστα, όχι μόνο τους ζητούσαν διαβατήρια αλλά τους άφησαν στα αζήτητα. Ψάξτε να δείτε ποια αμερικανίδα παρενέβη και πήγαν τα καράβια να φορτώσουν πρόσφυγες».

Και συνέχισε ο πρώην βουλευτής: «Το ίδιο κάνουν τώρα και με τα νησιά. Αφού λοιπόν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα και δεν κάθονται κάτω να πουν παιδιά αυτό είναι ένα πρόβλημα που μας ξεπερνά όλους, όποια κυβέρνηση και να υπάρχει. Όπως η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορα, θα πρέπει να τους πούμε ότι ή θα κάνουν τις μονάδες που θα κρίνουν το άσυλο στην Τουρκία και από εκεί όσοι πρέπει να μπουν στην Ευρώπη θα μπουν και στην Ελλάδα και θα σταματήσει αυτή η ιστορία. Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν να πάνε στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση επιτάσσει 4 νησιά θέλοντας να περιορίσει το πρόβλημα εκεί, διότι κάνει έναν υπολογισμό μικροκομματικό. Ας πει ότι επιτάσσει όλους τους δήμους για να μοιραστούν το πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί γιατί ο Ερντογάν δεν θα σταματήσει να στέλνει κόσμο και αν η Ευρώπη δεν αναλάβει τις ευθύνες της. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί αυτούς τους ανθρώπους ως υπερόπλο για να πιέσει την Ευρώπη και για να σύρει την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις ώστε να μοιραστούμε το Αιγαίο».

«Νομίζει ότι επειδή θα κάνουν κλειστά κέντρα δεν θα έρθουν. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά κρατιέται. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να φωνάξει τον κ. Τσίπρα, την κ. Γεννηματά για έναν σοβαρό διάλογο. Το πρόβλημα τους ξεπερνάει και στο τέλος θα κάνουμε όλους τους Έλληνες ρατσιστές χωρίς λόγο» κατέληξε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ