28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Κουρουμπλής: Επαναφορά του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία ζητούν οι δανειστές

Ημερομηνία:

Την επαναφορά του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο κατήργησε η κυβέρνηση, ζήτησαν οι δανειστές, ανάμεσα σε μία σειρά προαπαιτούμενων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή (Mega).

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αντιπροτείνει ισοδύναμα μέτρα ύψους 140 εκατ. ευρώ, εκφράζοντας την προθεσή του να μην επιστρέψει το εισιτήριο των πέντε ευρώ και επισημαίνοντας ότι εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών στις τσέπες των ασθενών, το διοικητικό κόστος μίας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Πάντως, σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν, από το μέτρο θα εξαιρεθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας σχολίασε, μέσω Twitter, ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα. «Η διαχειριστική ανεπάρκεια-ασχετοσύνη του κ. Κουρουμπλή δεν έχει προηγούμενο, έστειλε “ισοδύναμα” 140εκατ.Euro ευρώ για το 5Euro που φέρνει ετησίως 19εκατ.Euro» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ. «Κατήργησε το 5Euro στα Ν/Σ, επέτρεψε την εμπορική ονομασία στην συνταγογράφηση, άλλαξε τον νόμο για τους Διοικητές. Του τα καταργούν και τα τρία» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ