17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κουτί της Πανδώρας: “Κομματικό πογκρόμ στο ΣΔΟΕ άνοιξε ο Μαρκογιαννάκης”

Ημερομηνία:

Αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας “Κουτί της Πανδώρας” του Κώστα Βαξεβάνη σε σχέση με τους 25 διευθυντές του ΣΔΟΕ που ξηλώνονται εν μία νυκτί, ανάμεσά τους και η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη Λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα: “Με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, απομακρύνονται διευθυντές και υποδιευθυντές σε όλη τη χώρα για τη «βελτίωση της αποτελεσματικότητας του σώματος». Ουσιαστικά, πρόκειται για αντικατάσταση του συνόλου σχεδόν της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΣΔΟΕ.” Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Μεταξύ αυτών που πρόκειται να αντικατασταθούν περιλαμβάνεται και η υπηρεσιακή ηγεσία της Διεύθυνσης Ελέγχων της Περιφερειακής Διεύθυνσης, δηλαδή ο διευθυντής Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υποδιευθυντής Κ. Διώτης (συνωνυμία με τον Γιάννη Διώτη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ). Ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει τεθεί επικεφαλής της ελεγκτικής ομάδας που πραγματοποιεί τους ελέγχους στους καταθέτες της Λίστας Λαγκάρντ, με απευθείας ανάθεση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Είναι ο ίδιος που πρόσφατα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ ότι το ΣΔΟΕ είναι υποστελεχωμένο με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ταχύτητα διενέργειας των φορολογικών ελέγχων. Για τις αντικαταστάσεις δεν έχουν ενημερωθεί από την ηγεσία του υπουργείου το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΔΗΜΑΡ.

Πογκρόμ από την καρέκλα της Προανακριτικής

Το δρόμο για το κομματικό πογκρόμ άνοιξε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος διαμέσου της Επιτροπής κατηγόρησε το ΣΔΟΕ για παράδοση ελλιπών στοιχείων για τις καταθέσεις ατόμων από τη Λίστα Λαγκάρντ.

Είναι γνωστό πως το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να παρέμβει στα στοιχεία που παραλαμβάνει από τις Τράπεζες, ούτε να πάρει μέτρα σε περίπτωση που αυτές καθυστερούν ή δίνουν άλλα στοιχεία από αυτά που ζητήθηκαν. Η αδικαιολόγητη επίθεση του κ. Μαρκογιαννάκη προς το ΣΔΟΕ έγινε σε βολική στιγμή για να ξεκινήσει το ξήλωμα, το οποίο μάλιστα βρίσκει αντίθετη ακόμη και την τρόικα, που υποστηρίζει την κομματική ανεξαρτητοποίηση του ΣΔΟΕ.

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ