22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα πιο κακά χούγια του ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

«Κλείνει το ΚΚΕ ερμητικά την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ;» ρωτήθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην πρωινή του εμφάνιση σε εκπομπή της ΝΕΤ. Η απάντησή του σαφής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα πιο κακά χούγια του ΠΑΣΟΚ και στο πώς πολιτεύεται ως αντιπολίτευση και στο πώς θέλει να χειραγωγήσει το κίνημα, ενώ έχει συνεχή αλλαγή θέσεων σε κομβικά ζητήματα», είπε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε επίσης τη Χρυσή Αυγή «τσιράκια του συστήματος» και τόνισε πως «αποτελεί ναζιστικό και επικίνδυνο μόρφωμα, υπάρχει ανοχή σε αυτήν από το πολιτικό σύστημα και μπορεί να έχει ρόλο και στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος». Στην παρατήρηση «αν απειλεί η Χρυσή Αυγή τη δημοκρατία», πρόσθεσε ότι «δεν απειλεί το καπιταλιστικό σύστημα».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα και στις προσδοκίες για επενδύσεις, ο γγ του ΚΚΕ, σημείωσε ότι το πρόβλημα της ανεργίας δεν πρόκειται να λυθεί με αυτό τον τρόπο.

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ενσωματώνει οδηγία της ΕΕ που δεν αφορά μόνο τον ρατσισμό, αλλά ενσωματώνει τις θεωρίες περί «δύο άκρων», εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό, τον Χίτλερ με τα εκατομμύρια θυμάτων του αντιφασιστικού αγώνα, ενώ αφορά και ζητήματα πολιτικής διαφώτισης και συζήτησης για την ταξική πάλη.

Τέλος, ερωτηθείς για τα οικονομικά των κομμάτων, σημείωσε ότι το ΚΚΕ καταθέτει ισολογισμούς και ελέγχεται τακτικότατα για τα οικονομικά του, σημείωσε και υπογράμμισε ότι εκείνο που δεν πρόκειται να κάνει το κόμμα είναι να δώσει λίστες μελών και φίλων του που ενισχύουν το κόμμα από το υστέρημά τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ