14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κουφοντίνας: Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του – Άμεσος κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας

Ημερομηνία:

Περαιτέρω επιδείνωση παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος σήμερα διανύει την 56η ημέρα απεργίας πείνας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι από σήμερα το πρωί δεν λειτουργούν τα νεφρά του και, πλέον, υπάρχει άμεσος κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με την efsyn, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέμεινε να επιτραπεί να τον δουν οι γιατροί της επιλογής του, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν θα γίνει δεκτό ή όχι το αίτημά του.

Την ίδια στιγμή, σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την χθεσινή αρνητική δικαστική απόφαση για αναβολή εκτέλεσης της ποινής του.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην 17Ν, με δήλωσή του, τόνισε ότι συνεχίζει «την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν».

«Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική “ανακοπή καρδιάς” και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια», δήλωσε ο δικηγόρος του Θέμης Σοφός.

Ιωάννα Κούρτοβικ: Η πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας

Την ίδια ώρα, το πρωί της Παρασκευής, η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, έκανε λόγο για προσκόμματα και εμπόδια από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) στην μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως τόνισε η πολιτεία ωθεί τον πελάτη της να πεθάνει.

«Η ΚΕΜ είναι η κ. Σοφία Νικολάου. Είναι πρόεδρος και έχει διορίσει κάποια από τα μέλη της. Στις 21 Δεκεμβρίου η ΚΕΜ έβγαλε μια fake απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό κατ’ εφαρμογή του νόμου. Η ΚΕΜ αυθημερόν, μάλλον η κ. Νικολάου, έβγαλε 2η απόφαση, ακυρώνοντας την πρώτη απόφαση, διατάσσοντας τη μεταγωγή του στο Δομοκό. Αυτό δεν είναι πολύ σύννομο. Η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση στις 4 Γενάρη» σημείωσε η Ιωάννα Κούρτοβικ.

Παράλληλα, υποστήριξε, ότι οι αιτήσεις που η υπέβαλε η ίδια με τον Θ. Σοφό στο δικαστήριο «εισάγονται με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που εμείς επισημάναμε. Εμείς προτείναμε διάταξη αναβολής ποινής, η εισαγγελέας την εισήγαγε ως αίτημα διακοπής ποινής».

«Η αίτησή μας απορρίφθηκε με σκεπτικό κυβερνητικής ρητορικής», πρόσθεσε σχολιάζοντας την χθεσινή δικαστική απόφαση.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...