15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κούλογλου: Καλύτερα η Ευρώπη να πιέσει την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα να σταματήσει τα πραξικοπήματα

Ημερομηνία:

Παρέμβαση από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κρίση στη Βενεζουέλα. Είχε προηγηθεί πρόταση ψηφίσματος του (συντηρητικού) Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την καταδίκη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, μετά την σύλληψη του δημάρχου του Καράκας Α. Λεντέσμα, με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος.

“Η κοινωνική και πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα οφείλεται στο γεγονός πως η αντιπολίτευση εδώ και δεκαπέντε χρόνια δεν δέχεται την ήττα της. Χάνει στις εκλογές και προσπαθεί να ανατρέψει την ήττα με ταραχές και πραξικοπήματα. Ένα τέτοιο πραξικόπημα έγινε και παλαιότερα όταν ανατράπηκε ο πρόεδρος Τσάβες. Αλλά τότε οι δυτικές κυβερνήσεις δεν διαμαρτυρήθηκαν και ορισμένες επικρότησαν και το πραξικόπημα.

Αντί λοιπόν κάθε φορά να πιστεύουμε τα μέσα ενημέρωσης, που είχαν οργανώσει το προηγούμενο πραξικόπημα, θα ήταν καλύτερα για το ευρωκοινοβούλιο με την επιρροή του να προσπαθήσει να πείσει την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας να διεκδικήσει την εξουσία όχι με ταραχές και πραξικοπήματα αλλά με την ψήφο όπως γίνεται σε όλες τις δημοκρατικές χώρες”, τόνισε ο Σ. Κούλογλου

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=_ovUHSPW8-0″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ