15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Έδωσαν χρώμα στην εγκατάλειψη, αλλά κάποιοι μέχρι και τον Ξυλούρη μουτζουρώσανε με κόκκινη μπογιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Καλλιτέχνες είχαν μετατρέψει τους τοίχους στα σοκάκια της Αγιάς Τριάδας Ηρακλείου σε πίνακες ζωγραφικής. Όμως κάποιους η μετατροπή μίας περιοχής που ήταν υπό εγκατάλειψη σε κέντρο δημιουργίας, δεν τους άρεσε.

Έτσι, μέσα λίγες ώρες, έκαναν το μόνο που μπορούσαν να κάνουν. Κατέστρεψαν τις εικόνες με κόκκινη μπογιά.

Οι συγκεκριμένες τοιχογραφίες είχαν γίνει από καλλιτέχνες σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας στα πλαίσια του  Φεστιβάλ Καθ’ οδόν 2018.

Χαρακτηριστικό είναι και το κείμενο που ανέβασε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Γιάννης Σκουλάς:

“Της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η ημέρα και γελά” λέγανε οι παλιοί και εννοούσαν βεβαίως όλες τις άνομες πράξεις που γίνονται το βράδυ και την επαύριο το πρωί τις βλέπουν οι ίδιοι που τις έκαναν και καταλαβαίνουν το λάθος τους.

Τα παραπάνω τα γράφω με λύπη γιατί ενώ γίνεται σχεδόν σε όλο το κέντρο της πόλης μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να υποδεχτούμε τον ωραίο κατά γενική ομολογία θεσμό του “Τέχνη καθ’ οδόν” στην πόλη μας που ξεκινά σήμερα, εν τούτοις κάποιοι θερμοκέφαλοι θεώρησαν ότι έπρεπε να βάλουν και αυτοί την δική τους “καλλιτεχνική” πινελιά. Τι έγινε θα αναρωτιέστε.

Όσες τοιχογραφίες φιλοξενούσαμε από πέρυσι στην Αγία Τριάδα αλλά και στην συνοικία του Λάκκου, βανδαλίστηκαν χθες βράδυ με κόκκινη μπογιά. Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας που με νύχια και δόντια πασχίζει να δώσει σε αυτή την υποβαθμισμένη γειτονιά λίγη ζωντάνια και αισιοδοξία για το μέλλον, βρέθηκε έκπληκτος σε αυτό το αποκρουστικό θέαμα.

Είναι πολύ εύκολο να βρεθεί ποιοι το έκαναν, μέσω των καμερών που υπάρχουν και στις δύο συνοικίες, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί να γίνει σε τέτοια έκταση και μάλιστα τόσο συντονισμένο; Γιατί τόσος θυμός άραγε;”

Δείτε και τις φωτογραφίες:

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ