18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κρήτη: Έληξε η απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Ημερομηνία:

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Οδηγών Λεωφορείων Κρήτης “Ο Ερμής” τονίζεται ότι ολοκληρώθηκε «ένας μεγάλος και πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κρήτης κύκλος αγωνιστικών κινητοποιήσεων που ξεπέρασε τις 100 οι ημέρες.

Το Σωματείο ξεκίνησε την απεργία την 1η Ιουλίου διεκδικώντας την σύναψη νέας τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και πραγματοποίησε σειρά κινητοποιήσεων όλο αυτό το διάστημα.

«Μη έχοντας άλλη επιλογή, ως εργαζόμενοι, ακολουθήσαμε το δρόμο της αξιοπρέπειας, το δρόμο του αγώνα, καθημερινά στο αεροδρόμιο και όπου αλλού χρειάστηκε μη αποδεχόμενοι να τα όσα η εργοδοσία μας επιφύλασσε», αναφέρει το Σωματείο, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί με την έναρξη του νέου έτους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος και πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κρήτης κύκλος αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Το Σωματείο μας εγκαίρως, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, κάλεσε την εργοδοτική πλευρά σε διαπραγματεύσεις με αντικείμενο την σύναψη νέας τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δυστυχώς, η εργοδοτική πλευρά επέλεξε να παρουσιάζει τον εαυτό της ως το μοναδικό θύμα της υγειονομικής κρίσης και υπό αυτό το πρόσχημα, επιχείρησε, κατ’ επανάληψη, να μετακυλήσει τις όποιες απώλειες της, στις πλάτες των εργαζομένων, μέσω των αξιώσεών της για την ανατροπή κεκτημένων δεκαετιών.

Ιδιαίτερα, αυτές τις προθέσεις της εμφάνισε με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο, όταν μετά τις εν μέρη υποχωρήσεις μας προκειμένου να υπογραφεί η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η εργοδοτική πλευρά, όχι μόνο δεν έκανε το παραμικρό βήμα πίσω, αλλά απαιτούσε όλο και περισσότερα.

Μη έχοντας άλλη επιλογή, ως εργαζόμενοι, ακολουθήσαμε το δρόμο της αξιοπρέπειας, το δρόμο του αγώνα, καθημερινά στο αεροδρόμιο και όπου αλλού χρειάστηκε μη αποδεχόμενοι να τα όσα η εργοδοσία μας επιφύλασσε.

Με την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού κύκλου των κινητοποιήσεων, το Σωματείο μας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά, για την υπεύθυνη και ουσιαστική στάση την οποία κράτησε όλο αυτό το διάστημα, παρότι οι καθημερινές του ανάγκες επιβίωσης ήταν και συνεχίζουν να είναι ανυπέρβλητες.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.), την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας Ο.Σ.Μ.Ε.), όλα τα τοπικά Εργατικά Σωματεία και όλους όσους τάχθηκαν αρωγοί και στο πλευρό μας, υποστηρίζοντας καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το δίκαιο του αγώνα μας.

Ο αγώνας μας αυτός δεν τελείωσε, θα συνεχιστεί, ταυτόχρονα και με την έναρξη του νέου έτους, με κυριότερο στόχο, την σύναψη νέας τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Ο θάνατος του Μανόλη και οι τραγικές αδυναμίες του ΕΣΥ

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει την διενέργεια των...

Η ποδοσφαιρική ομάδα των Σφακίων στο μικροσκόπιο της εκπομπής “Bίλατζ Γιουναϊντεντ”

Αφιερωμένη στα ποδοσφαιρικά Σφακιά θα είναι η δημοφιλής εκπομπή...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριστικό τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση

Σας λέω την είδηση με το «καλημέρα»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν...