15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Έμειναν στη φυλακή ενώ ήταν αθώοι – Οι απίστευτες ιστορίες των δύο Κρητικών

Ημερομηνία:

Ένας αγρότης και ένας διασώστης του ΕΚΑΒ καταδικάστηκαν ενώ όπως αποδείχθηκε ήταν αθώοι. Η ζωή τους άλλαξε δραματικά…

Αθώοι στη φυλακή. Δυο Κρητικοί που κατηγορήθηκαν και φυλακίστηκαν άδικα περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν αλλά και το πως ζουν σήμερα, μετά την αποφυλάκισή τους. Παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε η αθωότητά τους, ακόμη και σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν τον στιγματισμό και το ρατσισμό από την κοινωνία αλλά και τις δυσκολίες να χτίσουν τη ζωή τους από την αρχή. Το θέμα ανέδειξε η εκπομπή «Αυτοψία» στον Alpha το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Μπάμπης Μακρυλάκης από το Ρέθυμνο, πατέρας 6 παιδιών, κατηγορήθηκε για καλλιέργεια ναρκωτικών (ινδικής κάνναβης) και φυλακίστηκε για δυο χρόνια. Για τον Ρεθυμνιώτη κτηνοτρόφο, όλα ξεκίνησαν 4 Αυγούστου του 2004, όταν ανακαλύφθηκε μεγάλη χασισοφυτεία στο Άνω Βαλσαμόνερο Ρεθύμνου. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και αυτός, χωρίς να έχει καμία ανάμειξη. Το χωράφι στο οποίο είχε καλλιεργηθεί η κάνναβη, νοικιάστηκε από τον ίδιο πολύ αργότερα, αλλά μέχρι να το αποδείξει πέρασαν 7 ολόκληρα χρόνια δικαστικών περιπετειών αλλά και οικογενειακής και οικονομικής καταστροφής. Καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 300.000 ευρώ. Ο Μπάμπης Μακρυλάκης αθωώθηκε το 2013 από το Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης.

Από την άλλη, ο 46χρονος σήμερα Γρηγόρης Επιτροπάκης από την Ψαρή Φοράδα Ηρακλείου, διασώστης στο ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, κατηγορήθηκε για ληστεία σε βάρος 50χρονης με λεία 6.000 στις 2 Μαΐου του 2010 στο Συκολόγο Βιάννου. Ο δράστης της ληστείας οδηγούσε μηχανή μεγάλου κυβισμού. Ο Γρηγόρης Επιτροπάκης έχει μεγάλη αγάπη στις μηχανές, κυκλοφορεί στους δύο τροχούς χειμώνα-καλοκαίρι και μάλιστα συμμετέχει σε οργανωμένους αγώνες.

Αυτή η σύμπτωση έμελλε να αλλάξει δραματικά την ζωή του.Ο Γρηγόρης Επιτροπάκης πέρασε 3 μήνες στη φυλακή, όπου και βρήκε μόνος του τα στοιχεία για την αθωότητά του. Έχασε τη δουλειά του ωστόσο δεν έχασε την πίστη του πως θα δικαιωθεί, όπως και έγινε

Τηλεόραση Alpha

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...