13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κρήτη: Έρχονται νέες πωλήσεις πάνω από τα 3 ευρώ για το λάδι

Ημερομηνία:

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου Ηρακλείου δείχνει το δρόμο και έτσι μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέες πωλήσεις ελαιολάδου με τιμή άνω των 3 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος Συνεταιρισμός ειναι ο ίδιος που για πρώτη φορά μετά από μήνες, «έσπασε» το φράγμα των 3 ευρώ, μέσω της πώλησης ελαιολάδου του.

Συγκεκριμένα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου Ηρακλείου μέσα από διαγωνισμό που έκανε στις 6 Ιουλίου κατάφερε να πουλήσει λάδι, ποσότητας 125 τόνους, προς 3.10 ευρώ το κιλό, αλλά και μια ποσότητα με τιμή 3 ευρώ το κιλό.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιώργος Περογιαννάκης θα γίνουν και άλλες πωλήσεις, τονίζοντας πως το λάδι του ΑΣ Εμπάρου πωλείται καθώς είναι πολύ καλό ποιότικά.

«Είναι λάδι οξύτητας δύο γραμμών, έχοντας παραχθεί με τη μέθοδο της κοινής άλεσης», σημειώνει.
Ο κ Περογιαννάκης, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, λέει μέσα από το ekriti.gr ότι «κλειδί» είναι η ποιότητα και ο σωστός στρατηγικός σχεδιασμός. Ενώ σπουδαίο ρόλο έχει παίξει το γεγονός πως το πρόγραμμα δακοκτονιας το «τρέχει» ο ίδιος ο Συνεταιρισμός και οι αγρότες της περιοχής είναι συνειδητοποιημένοι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί τα μηνυματα να είναι θετικά, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η τιμή θα παρουσιάσει μεγάλη άνοδο.

Με την ελπιδα

Οι αγρότες απο την πλευρα τους βλέπουν πως μετά από μακρά περίοδο καθοδικής πορείας στην τιμή του λαδιού και τα μηνυματα από την αγορά είναι θετικά, περιμένοντας να ειναι τέτοια που να τους οδηγήσουν πέρα από το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει!

Διαφαίνεται και πάλι μια μικρή κινητικότητα στην αγορά ελαιολάδου και στην Κρήτη. Είναι μια μικρή αλλά ελπιδοφόρα άνοδος, η οποία γεμίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία τους παραγωγούς, που όμως περιμένουν ακόμη καλύτερες μέρες, τη στιγμή που ουκ ολίγοι ελαιοπαραγωγοί είναι σε δεινή θέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί μας η τιμή φτάνει κατα μέσο ορο στα 2.80 ευρώ το κιλό, κάτι που δεν ικανοποιεί τους ελαιοπαραγωγούς.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...