16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Έσπασαν τα ισόβια οι τσαντάκηδες που τραυμάτισαν θανάσιμα την 77χρονη

Ημερομηνία:

Το εφετείο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειαςκαι τους καταδίκασε συνολικά σε 21 χρόνια κάθειρξη.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας αναγνωρίστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για τους δύο νεαρούς Ηρακλειώτες, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τη ληστεία κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά η 77χρονη Βιργινίας Κοκοσάλη, το Σεπτέμβριο του 2009 και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, λίγες ημέρες μετά.

Πρωτόδικα, οι δύο είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, 17 χρόνια και 8 μήνες, ωστόσο και αναγνωρίζοντας τους ελαφρυντικό, το Εφετείο τους καταδίκασε συνολικά σε 21 χρόνια κάθειρξη και 5ετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Εκτός από την ενοχή τους για το θανάσιμο τραυματισμό της 77χρονης, το δικαστήριο τους καταδίκασε και για μία ακόμα ληστεία σε βάρος γυναίκας,
ενώ για τις υπόλοιπες επιθέσεις η κατηγορία μετατράπηκε σε διακεκριμένη κλοπή κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ικανοποιημένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης Γιώργος Στειακάκης και Γιάννης Καλογριδάκης.
Συνήγορος Πολιτικής αγωγής ήταν ο Δημήτρης Ξυριτάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...