15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Από την τσέπη τους θα πληρώσουν τα τεστ κορωνοϊού οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο που έκλεισε λόγω κρούσματος

Ημερομηνία:

Την απόφαση να καλύψουν με δικά τους έξοδα το διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό έλαβαν οι διδάσκοντες στο 2ο Δημοτικό Σχολείου Γουβών, μετά το θετικό κρούσμα συναδέλφου τους.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο οποίος είχε ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τη διενέργεια του τεστ στους εκπαιδευτικούς της μονάδας, οι διδάσκοντες αποφάσισαν να πληρώσουν «οι ίδιοι τα έξοδα του τεστ και θα ζητήσουν την οικονομική βοήθεια του Συλλόγου μόνο για όσους αδυνατούν να καλύψουν το σχετικό κόστος».

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών, ευχαρίστησαν τη διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη συγκινητική πρωτοβουλία που έλαβε και τους διαβεβαίωσαν ότι θα προσπαθήσουν για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία του σχολείου, νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων «ευχαριστεί με τη σειρά του όσα μέλη του προσφέρθηκαν να συνδράμουν οικονομικά και εύχεται ότι θα επανέλθουν όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, υγιείς στο σχολείο».

Όπως αναφέρει το cretalive, οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν για το θετικό κρούσμα της εκπαιδευτικού στο σχολείο την περασμένη Δευτέρα, την ημέρα δηλαδή του Αγιασμού και θορυβημένοι ζήτησαν την άμεση λήψη μέτρων και το κλείσιμο της μονάδας μέχρι ότου ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση επαφών της εκπαιδευτικού.

Έτσι με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, έστω και με καθυστέρηση, η λειτουργία του σχολείου ανεστάλη έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το ζήτημα ωστόσο περιπλέχθηκε όταν διαπιστώθηκε πως ο Δήμος Ηρακλείου δεν μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά λόγω πρωτοκόλλου, ωστόσο τα μέλη της σχολικής κοινότητας να υποβληθούν στο διαγνωστικό τεστ του κορωνοϊού.

Μπροστά στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί και τη δυσαρέσκεια γονέων και εκπαιδευτικών για την απραξία εκ μέρους του κεντρικού κράτους, ο Σύλλογος Γονέων αποφάσισε να ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, η οποία όμως τερματίστηκε λόγω της απόφασης των διδασκόντων να καλύψουν με δικά τους έξοδα τα τεστ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...