15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Γονείς – αρνητές μάσκας στέλνουν… μετά τις κουτουλιές εξώδικα στους εκπαιδευτικούς

Ημερομηνία:

Μετά τα παρατράγουδα με τους αρνητές μάσκας, γονείς στέλνουν εξώδικα σε εκπαιδευτικούς, με τα οποία τους καθιστούν υπεύθυνους αν αρρωστήσουν τα παιδιά τους από τη χρήση μάσκας ή επειδή αρνούνται να επιτρέψουν την είσοδο στο σχολείο, χωρίς αυτή.

Μιλώντας για το θέμα, στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, είπε ότι το εξώδικο δεν έχει καμία νομική βάση. “Οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα να μην παραλάβουν το εξώδικο, ακριβώς επειδή δεν φέρουν καμία ευθύνη, απλώς εφαρμόζουν το νόμο”, τόνισε.

Μία άλλη μορφή αντίδρασης κάποιων γονέων, είναι να δίνουν στους εκπαιδευτικούς υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες γνωστοποιούν ότι θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για όλη τη σχολική χρονιά! Επ’ αυτού ο κ. Ροζάκης υπογράμμισε ότι ποινικές ευθύνες φέρει ο γονέας, καθώς η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική.

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» Γιώργος Μακράκης εξέφρασε ανησυχία και προβληματισμό, προσθέτοντας ότι μακρόχρονη και αδικαιολόγητη απουσία ενός μαθητή από το σχολείο, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί όπως αναφέρει το ekriti.gr, ότι αρκετοί γονείς πήγαν την Δευτέρα στα σχολεία χωρίς τα παιδιά τους και παρέλαβαν μόνο τα βιβλία, τις μάσκες και τα παγουρίνο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ