16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κρήτη: Δικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, η 26χρονη τοξικομανής που σκότωσε το γείτονά της μπροστά στα παιδιά του δια ασήμαντο αφορμή – “Ήταν κακή στιγμή. Σας προσκυνώ, δώστε μου μία δεύτερη ευκαιρία”

Ημερομηνία:

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, στο Ηράκλειο, σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση που αφορά στην δολοφονία Αλβανού από 26χρονη τοξικομανή.

Ο 35χρονος είχε δολοφονηθεί μπροστά στα μάτια της γυναίκας και των παιδιών τους με μία μαχαιριά στην καρδιά από την οροθετική τοξικομανή γειτόνισσα. Η σύζυγος εξακολουθεί να ζει έναν εφιάλτη, βρισκόμενη στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης και της ψυχολογικής κατάρρευσης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στην Κρήτη από τη Γερμανία όπου ζει στο σπίτι συγγενικού της προσώπου προκειμένου σήμερα να παραστεί στη δίκη. Στο πρωτόδικο δικαστήριο, πάντως, δεν έκρυψε την πικρία της για το σύστημα που, όπως είπε, δεν λειτούργησε και δεν τους προστάτευσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως ζητηθεί αναβολή από την πλευρά της πολιτικής αγωγής καθώς η γυναίκα το θύματος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα στην 26χρονη είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και άλλα τέσσερα χρόνια για παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία. Της επιβλήθηκε επίσης χρηματική ποινή ύψους 2000 ευρώ

Η 29χρονη, σήμερα, δράστιδα, τη μοιραία μέρα, είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι από το νοσοκομείο όπου είχε μεταβεί σε άθλια κατάσταση, εκδηλώνοντας για μία ακόμα φορά επιθετική συμπεριφορά. Νωρίτερα, το μεσημέρι, είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους κατηγορούμενη (μαζί με έναν φίλο της) για ληστεία.

Για την περίπτωση της υπήρξε σοβαρός προβληματισμός από τις δικαστικές Αρχές για το εάν πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι. Τελικά υπερίσχυσε η άποψη να τής δοθεί μία δεύτερη  ευκαιρία και να παρακολουθήσει πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ. Αυτός ήταν ο ένας από τους τρεις περιοριστικούς όρους που της επιβλήθηκαν. Υπό αυτό το σκεπτικό, πέρασε την πόρτα της εξόδου των δικαστηρίων, δυστυχώς όμως λίγες ώρες μετά σκότωσε με μία μαχαιριά στην καρδιά τον άτυχο γείτονα της, έναν άνθρωπο που στο παρελθόν την είχε βοηθήσει σε διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας.

«Μακάρι να μπορούσα να τον γυρίσω στην ζωή. Ήταν κακή στιγμή. Σας προσκυνώ, δώστε μου μία δεύτερη ευκαιρία. Θέλω να πάω στην μητέρα μου, στην Γερμανία, να παρακολουθήσω πρόγραμμα απεξάρτησης». Υποστήριξε ότι είχε καταναλώσει ποσότητα ναρκωτικών χαπιών, είχε κάνει χρήση ηρωίνης και κοκαίνης και ήταν χαμένη. Η συμπεριφορά της άλλαξε άρδην όταν άκουσε την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα έδρας. Απευθυνόμενη με μίσος στην χήρα άρχισε να την υβρίζει και να την απειλεί.  Η ίδια έχει υποστηρίξει στον ψυχίατρο ότι στην παιδική της ηλικία κακοποιήθηκε άσχημα, στα 8 έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, στα 11  έμπλεξε με μπράβο της νύχταςμαστροπό, στα 13 ήταν ήδη χρήστης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...