16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κρήτη: Εκβίαζε επιχειρηματία και τον απειλούσε ότι θα του κάψει το σπίτι

Ημερομηνία:

Πρόσωπα «γνώριμα» στην πλειοψηφία τους είναι οι εμπλεκόμενοι που φέρονται να «πρωταγωνιστούν» σε μία δικογραφία που περιλαμβάνει αδικήματα όπως η απόπειρα εκβίασης σε βάρος επιχειρηματία του τουρισμού, μαχαιρώματα, ζωοκλοπές και ναρκωτικά.

Από τα 16 συνολικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, οι αστυνομικοί της Γενικής Διεύθυνσης Κρήτης πέρασαν χειροπέδες στους «έξι» μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, από το Φόδελε μέχρι το Καστέλι και την Χερσόνησο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση 46χρονου, ο οποίος δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο πρόκειται για ένα άτομο, το οποίο έχει απασχολήσει πολύ σοβαρά την ΕΛ.ΑΣ αφού του αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός του «εγκεφάλου» σε υπόθεση εκβιασμών και εξαπάτησης δεκάδων επιχειρηματιών και ιδιωτών.

Ο 46χρονος φέρεται σύμφωνα με την παρούσα δικογραφία να είχε κεντρικό ρόλο στην εκβίαση επιχειρηματία στον τουριστικό κλάδο από τον οποίο απαιτούσε την καταβολή 150.000 ευρώ καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα του τίναζε το σπίτι και το αυτοκίνητο στον αέρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την πάροδο του χρόνου και τις πιέσεις να γίνονται ακόμα πιο ασφυκτικές οι φερόμενοι ως εκβιαστές άρχισαν να ρίχνουν την «ταρίφα».

Ο 46χρονος φέρεται να συνδέεται με «συντεκνιά» με έναν εκ των έξι συλληφθέντων της επιχείρησης που έγινε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο μαχαιρώματα, το ένα σε μπαρ, το άλλο σε γλέντι σε κωμόπολη του νομού Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται, δεν συνδέονται όλοι οι κατηγορούμενοι μεταξύ τους, υπάρχουν ωστόσο κάποιοι κοινοί κρίκοι στην «αλυσίδα» όπως προκύπτει από διάφορα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι Αρχές, οι οποίες φέρονται να παρακολουθούσαν εδώ και καιρό τις κινήσεις συγκεκριμένων ατόμων.

zougla.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...