14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κρήτη: Επίθεση με φαλτσέτα και σφυρί σε οδοντίατρο – Ασθενής του ο δράστης

Ημερομηνία:

Επίθεση έξω από την είσοδο του ιατρείου του στο κέντρο του Ηρακλείου δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής ένας οδοντίατρος, που μόλις είχε κλείσει την πόρτα για να αναχωρήσει από την εργασία του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Σταμάτης Χαρίτος, εξήγησε ότι ο οδοντίατρος αντιλήφθηκε την ώρα που έκλεινε την πόρτα του ιατρείου στο δεύτερο όροφο, τη φιγούρα ενός άνδρα ο οποίος φορούσε μια πλαστική σακούλα, με δύο τρύπες στο ύψος των ματιών. Δίχως να προλάβει να αντιληφθεί τι είχε συμβεί, ο δράστης του επιτέθηκε με φαλτσέτα και σφυρί. Ο οδοντίατρος αρχικά, όπως τόνισε ο κ. Χαρίτος, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το ασανσέρ και να απομακρυνθεί από το σημείο, ωστόσο ο δράστης κατάφερε να ανοίξει την πόρτα. Ακολούθησε πάλη μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ ο γιατρός καταφέρνοντας να πάρει από τον 55χρονο δράστη το σφυρί, τον χτύπησε για να καταφέρει να τον απομακρύνει. Οι δύο άνδρες συνέχισαν την πάλη και έξω από το ασανσέρ, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χαρίτο, από τον δεύτερο όροφο οι δυο τους βρέθηκαν στον πρώτο όροφο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κάποιος ένοικος του πρώτου ορόφου αντιλήφθηκε την αναστάτωση και βοήθησε τον γιατρό να ακινητοποιήσει το δράστη ενώ στο σημείο έσπευσε και η Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, που τον συνέλαβε.

«Είχε μαζί του μια φαλτσέτα, ένα σφυρί και ένα σχοινί. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν ο συνάδελφος δεν είχε καταφέρει να τον ακινητοποιήσει» δήλωσε ο κ. Χαρίτος, που πρόσθεσε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον οδοντίατρο, ο ίδιος του είπε ότι ο δράστης ήταν ασθενής του και μάλιστα λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε, είχε χρειαστεί να παρέχει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

Με ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την ως εγκληματική ενέργεια εις βάρος συναδέλφου τους.

«Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς το συνάδελφο σε οτιδήποτε χρειαστεί και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις ολοένα και περισσότερες εκδηλώσεις βίας που αναφέρονται στις μέρες μας. Εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων ώστε να αποφύγουν ανάλογες καταστάσεις έκθεσής τους σε κίνδυνο. Σεβόμενοι το λειτούργημά μας και τις ανάγκες του οδοντιατρικού ασθενή ,συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να αγωνιζόμαστε για μια πιο δίκαιη και ειρηνική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...