15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Η εξομολόγηση νεαρού, εξαρτημένου… από το ίντερνετ

Ημερομηνία:

Ο 21χρονος νεαρός, χωρίς να το καταλάβει έγινε αντικοινωνικός και χάθηκε με τους φίλους του – Όταν οι γονείς του προβληματίστηκαν η ζημιά είχε ήδη γίνει …

Θεωρείται νέα απειλή και στέκεται δίπλα στις άλλες εξαρτήσεις που σχετίζονται με τις ουσίες, το αλκοόλ και τον τζόγο. Πρόκειται για την εξάρτηση από το διαδίκτυο ή πιο ορθά την υπερβολική χρήση ή κατάχρηση. Η επιστημονική κοινότητα ακόμα δεν έχει καταλήξει στο πως θα ονομάσει τον κίνδυνο, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει.
Ο χρήστης του διαδικτύου που θέλει βοήθεια έχει την ίδια συμπεριφορά με το χρήστη των ουσιών, μόνο που στην πρώτη περίπτωση η χρήση είναι νόμιμη. Τον χαρακτηρίζει η μονομανία, σιγά -σιγά αφήνει όλες τις άλλες δραστηριότητές του, ακόμα και τις σωματικές του ανάγκες, δεν τον ενδιαφέρει η εμφάνισή του, εγκαταλείπει τις παρέες, αδιαφορεί για την οικογένεια και τις υποχρεώσεις του.
Το θέμα αυτό απασχολεί πλέον αρκετές οικογένειες και στην Κρήτη, για αυτό και στο ΚΕΘΕΑ στο Ηράκλειο, στη μονάδα έγκαιρης παρέμβασης, που δουλεύει αποκλειστικά με εφήβους και νεαρούς ενήλικες (13-21 ετών) εκτός από τα θέματα των ουσιών, τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετωπίζονται και σοβαρά ζητήματα με το διαδίκτυο.
Ένα από τα παιδιά που ζήτησαν βοήθεια κατόπιν κινητοποίησης των γονέων του είναι και ο Μάνος, σήμερα 21 ετών. «Εγώ δεν καταλάβαινα τί μου συμβαίνει. Οι γονείς μου είχαν προβληματιστεί από τη συμπεριφορά μου. Ήμουν αντικοινωνικός, οι σχέσεις μεταξύ μας δεν ήταν καλές, δεν πήγαινε καλά η σχολή, εγώ δεν πήγαινα στη σχολή …
Εν μέρει δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση, πίστευα ότι είμαι ένα τίποτα. Όταν όμως έπαιζα, ένιωθα ότι δεν είχα τόσο τραγικά προβλήματα. Σιγά σιγά άρχισα να αποκόπτομαι και από τους φίλους. Με έπαιρναν τηλέφωνο για να βγούμε κι όλο τους έλεγα ότι δε νιώθω καλά» λέει στο madeincreta.gr και συνεχίζει …
«Παίζω τέσσερις ώρες, πηγαίνω στη σχολή κάθε μέρα, δεν απαρνιέμαι τους φίλους μου, έρχομαι στο ΚΕΘΕΑ – παλιά τα ραντεβού όλο τα ακύρωνα. Θα ήθελα να πω σε όλους ότι η ζωή είναι έξω και όχι στο PC ή σε κάποια εξαρτησιογόνα ουσία».

Πηγή: NewsIt

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ