22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Ισχυρές βροχοπτώσεις μέχρι το Σάββατο

Ημερομηνία:

Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη.

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Εμμανουήλ Λέκκα:

Όπως αναφέρθηκε και στο χθεσινό δελτίο καιρού η απομάκρυνση του Βαρομετρικού Χαμηλού προς την Αν. Μεσόγειο και η βίαιη εισβολή του Υψηλού Βαρομετρικού από τα βόρεια θα προκαλέσει μία ζώνη σύγκλισης στην οποία αναπτύσσεται μία αρκετά έντονη καιρική κατάσταση η οποία αναμένεται στις επόμενες ώρες να επηρεάσει την Κρήτη.

Ήδη στα δυτικά της Κρήτης σημειώνονται βροχές και έχουν εμφανισθεί και οι πρώτες Καταιγίδες.

Η συνημμένη εικόνα επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την όλη αυτή καιρική κατάσταση με τους χρωματιστούς σταυρούς να απεικονίζουν τα στίγματα των κεραυνών των Καταιγίδων.

Την ίδια στιγμή από τα δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών στο Αιγαίο πέλαγος έχουν ενισχυθεί οι Βόρειοι – Βορειοανατολικοί άνεμοι στο Κεντρικό και ΝΔ Αιγαίο και κατέρχονται νοτιότερα.

Τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα επιβεβαιώνουν και πάλι την μετακίνηση αυτής της καιρικής κατάστασης σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά τμήματα της Κρήτης. Αναμένονται λοιπόν στις επόμενες ώρες βροχές, κατά τόπους ισχυρές, καθώς και εκδήλωση καταιγίδων. Τα φαινόμενα αυτά θα διατηρηθούν για αρκετό διάστημα επηρεάζοντας το νησί μας. Η καθυστέρηση της πολύ ψυχρής αέριας μάζας δεν ευνοεί την έναρξη των όποιων χιονοπτώσεων στα ορεινά, από τις βραδινές όμως ώρες αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους σε ύψη πάνω από τα 1.300 μέτρα , αν και χιονόνερο μπορεί να εμφανισθεί και σε χαμηλότερα ύψη. Οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και αυτοί στις επόμενες ώρες, με εντάσεις που θα φθάνουν τα 6 – 7, τοπικά έως και τα 8 Μποφώρ ( με μέγιστες ριπές που θα ξεπερνούν και τα 9 Μποφώρ σε περιοχές στα νότια τμήματα της Κρήτης καθώς και στα πελάγη). Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων θα εκδηλωθεί και υψηλός κυματισμός στις βόρειες παράκτιες ζώνες της Κρήτης. Η αναμενόμενη πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει περισσότερο αισθητή από αύριο Παρασκευή.

Βροχές κατά τόπους ισχυρές, ιδιαίτερα σε βόρεια τμήματα της Κρήτης, αναμένονται να εκδηλωθούν και την Παρασκευή, μέχρι τις απογευματινές  ώρες όπου ξεκινά και η ύφεση του καιρού με την σταδιακή εξασθένηση και των Βορείων ανέμων.

Βελτιωμένη θα είναι η εικόνα του καιρού για το Σάββατο με λίγες μόνο νεφώσεις στα βόρεια ορεινά και του ανέμους να εξασθενούν στα 3 – 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία το πρωί θα είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα σε ορεινές ζώνες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...