17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Ισόβια για τη γυναίκα που σκότωσε τον σύντροφό της με ψαλίδι

Ημερομηνία:

Ομόφωνα ένοχη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η 45χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας 56χρονου Γάλλου σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα. ενώ δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Έτσι τής επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και θα επιστρέψει στη φυλακή.

Νωρίτερα στην αγόρευση της η εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την ενοχή της σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας ανέφερε ότι υπήρξε πάλη ανάμεσα στο θύμα και στην κατηγορούμενη παρά το γεγονός ότι η τελευταία το αρνείται.

Αναφέρθηκε ακόμα στο πόρισμα του ιατροδικαστή σύμφωνα με το οποίο ο 56χρονος δεν θα μπορούσε να είχε αυτοτραυματιστεί σε κάποια συγκεκριμένα σημεία ενώ τα τραύματα ήταν διάσπαρτα.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό η 45χρονη επικαλείται την εκδοχή του αυτοτραυματισμού, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο 56χρονος στο παρελθόν είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Ως προς το DNA και το γεγονός ότι δεν ανιχνεύτηκε δικό της γενετικό υλικό στις λαβές του ψαλιδιού αλλά μικτό γενετικό υλικό του θύματος και 2ου ατόμου, ανέφερε ότι πιθανότατα υπερίσχυσε αυτό του 56χρονου λόγω της μεγάλης ποσότητας αίματος.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...