15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Ιχνηλατούνται οι επαφές του ιερέα από το Αμάρι που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Σε 12 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, καθώς χθες, βρέθηκαν θετικοί στον ιό μια 23χρονη Ηρακλειώτισσα αλλά και ένας 58χρονος κληρικός, πρώτο κρούσμα του ιού στο Ρέθυμνο.

Ο κληρικός, κάτοικος κοινότητας του Δήμου Αμαρίου, αλλά εφημέριος  σε άλλη κοινότητα του ίδιου ωστόσο δήμου, νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών του όπως προβλέπεται , προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο ιός έχει προσβάλει άτομα με τα οποία είχε συναναστραφεί τις τελευταίες ημέρες.
Η οικογένεια έχει ήδη ενημερωθεί να παραμείνει κατ’οικον ενώ άμεσα θα γίνουν και τα απαραίτητα τεστ. Πέραν αυτών,θα ελεγχθεί το εργασιακό περιβάλλον τόσο του ασθενή ιερέα όσο και των μελών της οικογένειας του.

Συνεργείο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον δήμο Αμαρίου θα προχωρήσουν σε απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων στο Γερακάρι.

Αναφορικά με την νεαρή φοιτήτρια τώρα, η ίδια παραμένει σε κατ’οίκον νοσηλεία με ήπια συμπτώματα, την ώρα που γιατροί παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη έχει καταγραφεί και ένας θάνατος από την πανδημία του κορωνοϊού, αυτός του Γερμανού καθηγητή Andreas Hillbol, που έχασε την ζωή του ανήμερα της 25ης Μαρτίου σε ηλικία μόλις 42 ετών.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...