17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη και Πόντος ανταμώνουν στο θέατρο Βράχων

Ημερομηνία:

Εμπνεόμενοι από τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη «Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ» τα δύο αδέλφια από την Κρήτη oι δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης με μία ομάδα χορευτών και μουσικών, ενώνονται, δημιουργούν και συμπράττουν με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Πυρρίχιος Ακαδημία σε μια μουσικοχορευτική παράσταση τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Πρόκειται για μία πρωτότυπη παράσταση στην οποία η Κρήτη και ο Πόντος ανταμώνουν χορευτικά και μουσικά. «Μεταξύ Κρητών και Ποντίων υπάρχουν πολλά ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία που αποδεικνύουν τις στενές σχέσεις μεταξύ τους» τονίζουν.

Χορούς από την Κρήτη θα παρουσιάσει η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη και  Γιώργου Μεγαλακάκη και χορούς από τον Πόντο ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Πυρρίχιος Ακαδημία».

Συμπράττουν οι μουσικοί:
Ανδρέας Γεωργιλάκης: λαούτο – τραγούδι
Μανώλης Φλουρής: κρητική λύρα
Συμεών Γιουσμάς: κιθάρα
Μάριος Μαρνελάκης: μπάσο
Ανέστης Ιωακειμίδης: ποντιακή λύρα – τραγούδι
Χριστόφορος Κοσμίδης: ποντιακός άσκαυλος
Περικλής Κατσώτης: νταούλι
Ανδρέας Κούτσης: λαούτο

Υπεύθυνος διδασκαλίας: Όμηρος Παχατουρίδης

Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια της παράστασης θα διατεθούν για τη στήριξη των προσπαθειών της Εθελοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Κέντρο Ερευνών ΡΙΖΕΣ με σκοπό την πρόνοια ενηλίκων υιοθετημένων ατόμων που αναζητούν τις ρίζες τους καθώς και την προαγωγή της έννοιας της αναδοχής και της υιοθεσίας ως ιδιαίτερη κοινωνική πρακτική στο χώρο της Παιδικής Προστασίας.

Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στις 21:30

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...