15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Καμιά επιείκεια του δικαστηρίου για τον… παρ’ ολίγο βιαστή ειδικό φρουρό

Ημερομηνία:

“Καμπάνα” έριξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 30χρονο ειδικό φρουρό από το Ρέθυμνο, ο οποίος κατηγορούνταν ότι χτύπησε και αποπειράθηκε να βιάσει μια 28χρονη στο Ρέθυμνο.
Του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 1 μήνα και τον… έστειλε στη φυλακή, αφού αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο ειδικός φρουρός, κατηγορούνταν, ότι το Νοέμβριο του 2012, είχε εισβάλει στο σπίτι 28χρονης στο Ρέθυμνο,
της είχε επιτεθεί και προσπάθησε να τη βιάσει.

Σύμφωνα με το CretaLive, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 30χρονο για τις πράξεις της απόπειρας βιασμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της οδήγησης σε κατάσταση μέθης και…του έδειξε το δρόμο της φυλακής, αφού στην συνέχεια αποφάσισε, η έφεση που θα ασκήσει ο αστυνομικός, να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ομόφωνα δικαστές και ένορκοι δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, αν και η συνήγορός του επικαλέστηκε αυτό του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του.

Στην απολογία του, ο ειδικός φρουρός ισχυρίστηκε ότι είχε σχέσεις με την κοπέλα και πως αυτός ήταν ο λόγος που την επισκέφθηκε ξημερώματα στο σπίτι της.
Πρόσθεσε ότι εκείνη του άνοιξε την πόρτα αλλά όταν του ζήτησε να φύγει με άσχημο, τρόπο εκείνος αντέδρασε και αλληλοχτυπήθηκαν.
Απέδωσε την συμπεριφορά του, για την οποία δεν ζήτησε συγνώμη, στη μεγάλη ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Από τη δική της μεριά η κοπέλα, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υποστήριξε εντελώς διαφορετικά πράγματα από τον κατηγορούμενο. Είπε ότι δεν τον γνώριζε και πως εκείνος εισέβαλε στο διαμέρισμά της, παραβιάζοντας την πόρτα με κατσαβίδι.

Ωστόσο, ο 30χρονος θα βρεθεί και πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης, για δεύτερη υπόθεση, αυτή τη φορά βιασμού σε βάρος τουρίστριας,
που φέρεται να έγινε πριν την απόπειρα βιασμού σε βάρος της 28χρονης, για την οποία καταδικάστηκε.
Τον ειδικό φρουρό ως δράστη του βιασμού Φινλανδής τουρίστριας έδειξε η εξέταση DNA.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ