15.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Κρήτη: Μειωμένες κρατήσεις τον Σεπτέμβριο για τους Γερμανούς

Ημερομηνία:

Μείωση κρατήσεων στα πακέτα διακοπών στη γερμανική αγορά καταγράφηκε και τον Σεπτέμβριο στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και Ρόδου (-13% και -4%) αντίστοιχα), σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του κορυφαίου παρόχου δεδομένων κρατήσεων Traveltainment που συλλέγονται από ταξιδιωτικά γραφεία και τα συστήματα on line κρατήσεων, τα οποία αναδεικνύουν κάθε μήνα τα 10 κορυφαία αεροδρόμια των προορισμών των Γερμανών.

Αντίθετα, συνεχίστηκε η εξαιρετική πορεία της Τουρκίας και τον περασμένο μήνα, με χαρακτηριστικό γεγονός ότι το αεροδρόμιο της Σμύρνης εισήλθε στην κορυφαία δεκάδα των αεροδρομίων, με αύξηση κρατήσεων κατά 89% σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο. Η Αττάλεια διατήρησε την ισχυρή της ανάπτυξη με άνοδο 40% και υπερασπίστηκε την κορυφαία της θέση στο top 10 των αεροδρομίων, που ταξιδεύουν οι Γερμανοί.

Τον περασμένο μήνα συνεχίστηκε επίσης η πτωτική πορεία των κρατήσεων για την Ισπανία. Η Πάλμα είχε πτώση κατά 17%, διατήρησε ωστόσο τη δεύτερη θέση σε όγκο κρατήσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο προορισμός είχε μείωση 18% και τον Αύγουστο και γενικά πτωτική πορεία όλη τη χρονιά.

Τα Κανάρια νησιά υπέστησαν βαριές διψήφιες απώλειες στις κρατήσεις, συνεχίζοντας τις αδύναμες πωλήσεις του τρέχοντος έτους. Και οι τέσσερις κορυφαίοι προορισμοί των Καναρίων, Fuerteventura (-18%), Λας Πάλμας (-18%), Τενερίφη (Νότια) (-17%) και Arrecife (-11%) είχαν λιγότερες κρατήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η Χουργκάντα της Αιγύπτου σημείωσε τον Σεπτέμβριο την πρώτη μηνιαία πτώση τους τελευταίους 12 μήνες στη γερμανική αγορά (-2%), έχοντας όμως πολύ υψηλά ποσοστά αύξησης επί 11 μήνες.

Όσον αφορά τα κανάλια πωλήσεων, η Τουρκία είχε ισχυρότερες κρατήσεις μέσω διαδικτύου παρά μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων, ενώ η Μαγιόρκα παρουσίασε μεγαλύτερη πτώση στις πωλήσεις ταξιδιωτικών γραφείων από ό, τι σε απευθείας σύνδεση.

tornosnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...