19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Νέα διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας για τους εμβολιασμούς

Ημερομηνία:

Τη δεύτερη επιστημονική εκδήλωση στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της επίγνωσης των επαγγελματιών υγείας και των πολιτών για την αναγκαιότητα και τη σημασία του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, πραγματοποιεί την Τετάρτη η Περιφέρεια Κρήτης.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 6:00-8:00μ.μ. και απευθύνεται στους οδοντιάτρους, τους φαρμακοποιούς, τους νοσηλευτές, καθώς επίσης και στο ευρύ κοινό.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι οδοντιατρικοί και φαρμακευτικοί Σύλλογοι Κρήτης, το 5ο Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας και καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση θα προβληθεί από τον σύνδεσμο: https://zoom.us/j/93207937467?pwd=U1BZbXNleVhtQjdKNFFaRllNVXgrUT09 και ζωντανά μέσω του facebook της Περιφέρειας Κρήτης: https://www.facebook.com/CreteRegion

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Κρήτης σε ανακοίνωσή της:

«Η παγκόσμια ραγδαία εξάπλωση και η σοβαρότητα της νόσου COVID-19  έθεσε σε εγρήγορση τις αρχές Δημόσιας Υγείας και τις Υπηρεσίες Υγείας και ουσιαστικά ανάγκασε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να επιδοθεί σε ένα πραγματικό «αγώνα δρόμου» για την κατασκευή ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων έναντι του ιού SARS-CoV-2.

Η πρωτόγνωρη κινητοποίηση και συστράτευση των επιστημόνων, των οργανισμών και των εταιρειών σε όλο τον κόσμο είχε ως αποτέλεσμα, σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, να αναπτυχθούν εμβόλια για τη θωράκιση της ανθρωπότητας έναντι της παγκόσμιας απειλής του κορωνοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη μέχρι σήμερα και έχει προκαλέσει τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Η ανάπτυξη των εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2 επήλθε ως αποτέλεσμα συστηματικής και ενδελεχούς έρευνας, αξιολόγησης και αυστηρών δοκιμών, που δεν επιτρέπουν περιθώρια αμφισβήτησης ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Η ανοσοποίηση που διασφαλίζεται μέσω των εμβολίων συνιστά το σημαντικότερο εργαλείο πρωτογενούς πρόληψης των νοσημάτων και την αποτελεσματικότερη άμυνα έναντι σοβαρών και θανατηφόρων μεταδοτικών ασθενειών, οι οποίες δεν μπορούν να ελεγχθούν και να αντιμετωπιστούν μέσω άλλων παρεμβάσεων Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο εμβολιασμός συμβάλει κάθε χρόνο στην πρόληψη περισσότερων από δυο εκατομμύρια θανάτων σε όλο τον κόσμο. Η δωρεάν εξασφάλιση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού για όλους τους πολίτες αποτελεί μια σημαντική κοινωνική και υγειονομική κατάκτηση και το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα τοίχος ανοσίας απέναντι σε αυτό το θανατηφόρο ιό.

Η απόφαση του εμβολιασμού είναι κρίσιμης ηθικής, κοινωνικής και υγειονομικής σημασίας και συνάδει με την ατομική και συλλογική μας υποχρέωση να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν περισσότερο από τις δυσμενείς επιπτώσεις της νόσου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...