15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Οι ιερείς δίνουν χρήματα από τον μισθό τους για τους πλημμυροπαθείς

Ημερομηνία:

Να δείξουν την έμπρακτη αρωγή τους προς τους πλημμυροπαθείς, που επλήγησαν από τα πρόσφατα κύματα κακοκαιρίας, καλεί τους ιερείς της Κρήτης, η Ενωση Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης (ΕΣΚΕΚ).

Οπως ανακοίνωσε η Ενωση Συνδέσμων Κληρικών, κατά την έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αποφασίστηκε να συγκεντρωθεί από τον μισθό των ιερέων της Κρήτης ένα ποσό για τους πλημμυροπαθείς.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για καθορισμένο ποσό ή αν έγκειται στην ευχέρεια του κάθε ιερέα.

Στην ίδια συνεδρίαση, οι ιερείς αποφάσισαν να παραμείνουν σταθεροί στις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί  από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Εκκλησίας Κρήτης (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ) και τον Ιερό Σύνδεσμό Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε) όσον αφορά την αναθεώρηση των άρθρων 3 και 21 του συντάγματος που αφορούν την ουδετεροθρησκεία της Ελληνικής πολιτείας και την Ελληνική οικογένεια αντίστοιχα, καθώς και το μισθολογικό των ιερέων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...