15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Ολοσχερής καταστροφή για το υπερσύγχρονο οινοποιείο – ρακοκάζανο Γεωργιλαδάκη

Ημερομηνία:

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το υπερσύγχρονο κτίριο του οινοποιείου – ρακοκάζανου Γεωργιλαδάκη στο Πετροκεφάλι που χτες το βράδυ τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του.

Η φωτιά περιορίστηκε γρήγορα από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας που συμμετείχαν στην κατάσβεση ωστόσο οι φλόγες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην κτιριακή υποδομή με αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί.

Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελούσε ένα κόσμημα για την περιοχή καθώς επρόκειτο για νέες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που είχαν ολοκληρωθεί μερικές μόλις ημέρες πριν την καταστροφική έκρηξη.

“Δεν είχα διαφορές με κανένα”

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο ιδιοκτήτης της μονάδας ανέφερε ότι τις περισσότερες ημέρες ο ίδιος έμενε μέσα στη μονάδα. Πρόσθεσε ότι ποτέ δεν είχε διαφορές με κανένα ενώ σημείωσε ότι στο χώρο δεν υπήρχαν φιάλες υγραερίου.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε όλα τα παρακείμενα σπίτια και επιχειρήσεις στο Πετροκεφάλι, καθώς το ωστικό κύμα έσπασε τζάμια, βιτρίνες επιχειρήσεων και τζαμαρίες σπιτιών. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί καθώς η μονάδα ήταν κλειστή και δεν βρισκόταν κανέναν στο χώρο.

Τις συνθηκες της καταστροφικής φωτιάς διερευνά το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που αναμένεται να μεταβεί σήμερα στο χώρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα καθώς εξετάζεται μήπως υπήρξε κάποιο βραχυκύκλωμα ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

cretalive.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ