19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Ο αγαπημένος προορισμός των Ολλανδών

Ημερομηνία:

Για μία ακόμη φορά η Κρήτη είναι ο αγαπημένος ελληνικός προορισμός διακοπών για τους Ολλανδούς, σύμφωνα με έρευνα του Griekenland.net στην οποία συμμετείχαν 1481 επισκέπτες της ιστοσελίδας.

Η Κρήτη βρίσκεται στην 1η θέση των αγαπημένων ελληνικών προορισμών με ποσοστό 23% και ακολουθούν η Κέρκυρα (11%), η Κως (10%), η Ρόδος (9%) και η Λέσβος με τη Σάμο (8% έκαστη).

Η ιστοσελίδα τονίζει ότι ακόμα οι καλοκαιρινές διακοπές για το 2020 είναι αβέβαιες και θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις και τις οδηγίες σε κυβερνητικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και από τον περιορισμό του ρυθμού μετάδοσης του Κορωνοϊού.

Αύξηση της ζήτησης για την Κάρπαθο

Σημαντική ήταν η αναρρίχηση της Καρπάθου στο 7% της προτίμησης των ερωτηθέντων και γίνεται μνεία στις παραλίες και τη γαλήνη που παρέχει ο προορισμός.

Η Ζάκυνθος έλαβε και αυτή το ποσοστό του 7% και σε αυτήν οι Ολλανδοί μαγνητίζονται από το Ναυάγιο και τα άνετα παραθαλάσσια θέρετρα όπως το Τσιλιβί.

Η Κρήτη διακρίθηκε ως ο αγαπημένος προορισμός για το 2020, όπως έγινε και το 2019. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι οι προσφορές για διακοπές διαρκούν για όλη τη χρονιά. Οι πόλεις του νησιού, όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο είναι διαθέσιμα για διακοπές από την άνοιξη, ενώ μπορούν να πραγματοποιηθούν διακοπές ακόμα και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Μύκονος και Σαντορίνη ως εναλλακτικές

Η Κεφαλλονιά και η Μύκονος γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, αλλά επωφελούνται σε μικρότερο βαθμό από την επιστροφή των τουριστών. Η Κεφαλλονιά δε δέχεται τόσο μεγάλο αριθμό Ολλανδών τουριστών, αλλά ανήκει στη λίστα επιθυμιών τους.

Η Σαντορίνη και η Μύκονος δεν μπορούν να συγκριθούν με τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά και είναι μεγάλη η επιθυμία για διακοπές στην Οία.

money-tourism.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...