14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Ο…αθεράπευτος έρωτας του Γερμανού καθηγητή, ”γέννησε” μπύρα!

Ημερομηνία:

Ο Γερμανός καθηγητής που βλέπετε στη φωτογραφία ερωτεύτηκε Ρεθυμνιώτισσα και η ζωή του άλλαξε ριζικά…

Πολλοί Έλληνες έγιναν αξιόλογοι επιχειρηματίες στο εξωτερικό μόνο και μόνο επειδή τους έλειπε ή γεύση της φέτας ή του οίνου και έγιναν μεγάλοι εισαγωγείς των προϊόντων αυτών. Αυτό συμβαίνει, όμως, και με τους ξένους που κατοικούν στην Ελλάδα και στην προκειμένη περίπτωση στην Κρήτη. Χαρακτηριστική περίπτωση η «Ρεθυμνιακή» μπύρα Brink’s!

Ιδρυτής της ζυθοποιίας είναι ένας Γερμανός, ο δρ. Bernd Brink, ο οποίος μάλιστα εκτός από λάτρης του ζύθου δεν είχε καμία σχέση με αυτό, όντας μαθηματικός και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο της Σκωτίας! Σύμφωνα όμως με το madeincreta.gr, τον χτύπησε κεραυνοβόλος… έρωτας και αυτό ήταν!

Τη σύζυγό του, Ευαγγελία Παπαδάκη, θα τη δει πρώτη φορά τυχαία στη Σκωτία. Μετά ο ίδιος θα έρθει στο Ρέθυμνο για να τη βρει και να κάνει και διακοπές. Οι καλές όμως αποφάσεις πολλές φορές είναι της στιγμής – δε θέλουν πολύ σκέψη. Μια στιγμή αρκεί για να τα αλλάξεις όλα. Αυτό έκανε και ο δρ. Brink… άλλαξε πολλά όχι όμως και την μπύρα. Στην αρχή ξεκίνησε να τη φτιάχνει για δική του χρήση.

Ως φοιτητής εργαζόταν σε μια μπυραρία και σε μικρές επιχειρήσεις ζυθοποιίας ενώ έφτιαχνε μπύρα στο σπίτι του. Λόγω του επαγγέλματός του, πηγαινοερχόταν στην αρχή στη Σκωτία. Όταν ερχόταν στο Ρέθυμνο, έφτιαχνε την μπύρα του και έφευγε ξανά. Αυτό όμως δεν μπορούσε να διαρκέσει για πάντα.

Έπρεπε να λάβει άλλη μια απόφαση, δεν είχε έρθει όμως ακόμα η ώρα – έπρεπε πρώτα το «πείραμα» να πετύχει. Έχοντας την παραδοσιακή ευχή από έναν φίλο: «Και ο Θεός ας δώσει τον πλούτο Του και την ευλογία Του!», η πρώτη παραγωγή έγινε τον Αύγουστο του 2001 και σύντομα η πρώτη βιολογική μπύρα στην Ελλάδα ήταν έτοιμη, ύστερα από πολλές περιπέτειες…

http://www.newsit.gr/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ