13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κρήτη – Παραχωρούνται 100 στρέμματα σε ανέργους από την εκκλησιαστική περιουσία

Ημερομηνία:

Ανεκμετάλλευτες εκτάσεις που ανήκουν είτε στην Εκκλησία, είτε στο Δημόσιο παραχωρούνται σε ανέργους, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Το πρόγραμμα αρχίζει πιλοτικά από τη Βιάνο.Με την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή και με δεδομένα τα υψηλά ποσοστά των ανέργων, δίνεται τώρα η ευκαιρία για δουλειά, αλλά και για να ζωντανέψει η ύπαιθρος.

Η απόφαση πάρθηκε από τον επικεφαλής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη, μετά από συνεννόηση με το Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου και Καστελίου.

Οι εκτάσεις θα παραχωρηθούν για 10 χρόνια, χωρίς καμία επιβάρυνση για εκείνους που πρόκειται να τα δουλέψουν.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης, το ζητούμενο δεν είναι μόνο η επιβίωση, αλλά και η νέα γενιά να παραμείνει στις ρίζες της.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους που είχαν ταξιδέψει στην υπόλοιπη χώρα τα προηγούμενα έτη, αναζητώντας εργασία, χωρίς όμως αποτέλεσμα και έτσι επέστρεψαν στη Βιάνο.

Σε πρώτη φάση οι εκτάσεις των 100 στρεμμάτων θα μοιραστούν σε 20 άτομα, ενώ προϋπόθεση είναι μέρος από τις εν λόγω εκτάσεις να χαρακτηριστούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως γεωργικά, κάτι που προτίθεται να το πράξει.

Η Εκκλησία βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους και είναι πρόθυμη να βοηθήσει με ανάλογο τρόπο και άλλους που αναζητούν ανάλογη βοήθεια, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...