16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κρήτη: Ποινικοποιείται η φτώχια για να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός; Πρόστιμα 10.000 ευρώ ανά κεφάλι υπεράριθμων σε σπίτια

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του cretalive.gr την ανησυχία ντόπιων αλλά και της ΕΛΑΣ έχει προκαλέσει η «εγκατάσταση» μεγάλου αριθμού μεταναστών κυρίως από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές σε χωριά της ανατολικής Μεσσαράς σε σπίτια-«υγειονομικές βόμβες», όπως περιγράφονται, όπου 20 και 30 άτομα συνωστίζονται μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα και μοιράζονται υποτυπώδεις τουαλέτες.

Μετά τα τελευταία επεισόδια στην περιοχή του Τυμπακίου και με κίνητρο τα μεροκάματα λόγω ελαιοκομικής περιόδου πολλοί μετανάστες έχουν επιλέξει την συγκεκριμένη περιοχή και χωριά όπως τη Βαγιωνιά, τις Στάβιες, τον Σοκαρά για να διαμείνουν και να δουλέψουν στις ελιές.

Το πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι λόγω φτώχιας διαμένουν σε μικρά παλιά οικήματα, ακατάλληλα τα περισσότερα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες. Ο ένας κοιμάται πάνω στον άλλον, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και υπάρχει σφοδρή δυσαρέσκεια και ανησυχία από ντόπιους. Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι σε ένα από τα προαναφερόμενα χωριά, σε μικρό σπίτι καταμετρήθηκαν να διαμένουν 28 αλλοδαποί!

Η ανησυχία αυτή εντείνεται πολύ περισσότερο εν μέσω πανδημίας με τα κρούσματα Covid να καταγράφουν αυξητική τάση και σε τοπικό επίπεδο. Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι σε χωριό της ενδοχώρας Πακιστανός μετανάστης διαγνώστηκε θετικός στον ιό και για την περίπτωση του έχει ενημερωθεί ΕΟΔΥ και Αστυνομία δεδομένου ότι ο νεαρός αυτός άνδρας είχε στενές συναναστροφές με αρκετούς συμπατριώτες του. Όταν ζουν σε ένα σπίτι-κλουβί τόσα άτομα, η ανησυχία διασποράς είναι εύλογη.

Πριν λίγα 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή του Ασημίου αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αρκετούς ελέγχους ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει «ξεσκόνισμα» σε σπίτια που νοικιάζουν ντόπιοι σε αλλοδαπούς.

Από την τοπική ΕΛΑΣ έχει ήδη διαμηνυθεί ότι ο επιτρεπόμενος αριθμός μεταναστών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους πέντε ένοικους σε διαφορετική περίπτωση, αν βρεθούν δηλαδή υπεράριθμοι, θα πέφτει πρόστιμο 10.000 ευρώ ανά κεφάλι, το οποίο θα επωμίζεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...