23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Προβληματισμός για το νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον 47χρονο ιερέα – καουμπόι

Ημερομηνία:

Τα τελευταία χρόνια απασχολεί τακτικά τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για σοβαρές παραβατικές συμπεριφορές εντούτοις παραμένει ακλόνητος στον Οίκο του Θεού και στη θέση του.

Η εμπλοκή του σε διάφορες παραβατικές καταστάσεις (κάποιες αρκετά σοβαρές) έχουν δημιουργήσει θόρυβο γύρω από το όνομα του και η φήμη του 47χρονου ιερέα από χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου προηγείται…

Αυτή τη φορά  συνελήφθη επειδή έφερε πάνω του ένα περίστροφο το οποίο είχε ζώσει στο παντελόνι που φορούσε κάτω από το ράσο.
Κινούνταν από Αγίους Δέκα προς Μοίρες, στον έλεγχο των αστυνομικών του ΤΑΕ Μεσσαράς ήταν ευγενέστατος και συνεργάσιμος, όπως περιγράφεται. Διανυκτέρευσε στο Τμήμα Μεταγωγών προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας Ηρακλείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφέθηκε ελεύθερος.

Τον Αύγουστο του 2020 ο ίδιος ιερέας είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα απίστευτο επεισόδιο σε βάρος 46χρονου ιδιοκτήτη επιχείρησης της περιοχής με βάση πάντα τα όσα αποτυπώνονται στη δικογραφία του Α.Τ. Φαιστού. Πόσο οικεία άραγε είναι η εικόνα ενός ρασοφόρου, ο οποίος κυκλοφορεί ημίγυμνος με το πιστόλι ζωσμένο στη μέση του παντελονιού, βρίζει Χριστούς και Παναγίες, απειλεί να «κόψει φέτες» και να «κάνει κιμά»  το άτομο με το οποίο έχει διαφορές και μέσα στο γενικότερο …εκτροχιασμό του σημαδεύει με όπλο ακόμα  και αστυνομικό που είχε σπεύσει  να βοηθήσει την κατάσταση;

Πόσο οικεία άραγε είναι η εικόνα ιερωμένου, ο οποίος κυκλώνεται από αστυνομικούς που του φωνάζουν να αφήσει κάτω το όπλο, να ξαπλώσει στο έδαφος, για να τον συλλάβουν;

Ακόμα όμως μεγαλύτερη αίσθηση είχαν προκαλέσει  οι ισχυρισμοί του ίδιου του καταγγέλλοντα τον οποίο φέρεται να είχε απειλήσει  με το όπλο. Ο άνθρωπος αναγκάστηκε τρομοκρατημένος  να κλειδωθεί μέσα και να καλέσει βοήθεια, ενημερώνοντας τόσο φίλο του αστυνομικό, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, όσο και το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Αποκαλυπτικές των όσων συνέβησαν ήταν  οι καταθέσεις αστυνομικών. «Ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω και κράταγε το όπλο με το δεξί του χέρι. Κατέβηκα από το όχημα και αυτός αντιλαμβανόμενος την παρουσία μου έστρεψε ενστικτωδώς προς το μέρος μου, στρέφοντας και το όπλο του προς τα πάνω μου. Εκείνη την στιγμη ένιωσα φόβο όμως κράτησα την ψυχραιμία μου και ξεκίνησα να του μιλάω προκειμένου να τον ηρεμήσω. Αμέσως προσπάθησα να καταλάβει ποιος είμαι καθώς με γνωρίζει λόγω  του επαγγέλματος για να τον ηρεμήσω σήκωσα την μπλούζα και του είπα ότι είμαι άοπλος. Αυτός αμέσως όταν κατάλαβε ποιος είμαι, το κατέβασε» περιγράφει αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας.

«Προσεγγίσαμε με ασφάλεια το σημείο και είδαμε τον ιερέα χωρίς μπλούζα σε έκρυθμη κατάσταση να βρίζει και να απειλεί «θα σε σκοτώσω». Με μέτρα αυτοπροστασίας τον προσεγγίσαμε και είδαμε να κρατάει το όπλο με την κάνη προς τα κάτω. Του δώσαμε εντολές να αφήσει αργά το όπλο του και να γονατίσει στο έδαφος όπως και έπραξε» καταθέσει άλλος ένστολος.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο ιερέας για άλλη σοβαρή υπόθεση που είχε προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για την κατηγορία της αρπαγής  με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Στο ίδιο δικαστήριο απαλλάχτηκε από το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Cretalive 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...