14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κρήτη: Προχωρά η προώθηση τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

Ημερομηνία:

Επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς αποτελεί και φέτος το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΩΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στις 9.00 το πρωί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 16.00.

Παραγωγοί  αγροτικών, κτηνοτροφικών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων  πραγματοποιούν συναντήσεις με ξενοδόχους , διευθυντές ξενοδοχείων  και εκπροσώπους δικτύων διανομής  προκειμένου να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για την προσεχή τουριστική περίοδο.

Στόχος της προσπάθειας, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, είναι να υπάρξουν εμπορικές συμφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές για να καλυφθούν οι ανάγκες των ξενοδοχείων της Κρήτης από τα τοπικά προϊόντα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν την αυθεντική κρητική διατροφή.

Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες 13.000 συναντήσεις  ανάμεσα στους 204 παραγωγούς / μεταποιητές  και τους εκπροσώπους 95 ξενοδοχείων κι 13 δικτύων διανομής.

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ  διεξάγεται φέτος για 7Η συνεχή χρονιά με τη συνεργασία των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και των Ξενοδόχων της Κρήτης, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Τη φετινή διοργάνωση στηρίζει και  η Τράπεζα Πειραιώς  ως αρωγός καινοτόμων δράσεων.

Εκτός από τις επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται δωρεάν, το ΦΟΡΟΥΜ περιλαμβάνει, επίσης έκθεση Κρητικών Προϊόντων  και γευσιγνωσία. Παράλληλα, λειτουργούν στο χώρο περίπτερα των Επιμελητηρίων της Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου, εκπρόσωποι των οποίων ενημερώνουν για τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που έχουν αναλάβει.

«Συνεχίζουμε για 7η χρονιά την κοινή προσπάθεια ανάδειξης της  τοπικής παραγωγής ώστε να βρουν τα κρητικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζει και να γίνουν ευρύτερα γνωστά» ανέφερε εκ μέρους των διοργανωτών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και επισήμανε ότι «κάθε χρόνο πραγματοποιούνται σημαντικές συμφωνίες  γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον  και ζήτηση από τους επισκέπτες του νησιού».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...